Znanstveni proletarijat je dobio pet minuta slave, a tih bi se pet minuta, nažalost, moglo pretvoriti u pet godina – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, ugledni hrvatski kemičar i sveučilišni profesor, dr. Valerije Vrček: – Živimo u divljem braku politike i struke. Neprirodno je stanje kada dopustimo da svaki dio našeg života, dnevnog boravaka, bude definiran znanstvenim referencama. To je jedan ružan život, koji nema smisla, koji isključuje tradiciju, kulturu, estetiku i mnoge druge ljudske vrline i mane, jedan realan život… Ovo što sada živimo je nerealan život! To je paradoks, gdje nam nasiljem znanstvenih referenci život činite iracionalnim.

“Što smo mi uopće do sad smislili u borbi protiv korone,” pita se prof. Vrček: “Nekakve karantene, samoizolacije, maskiranja, maskenbali… Ne vidim tu neki posebni pomak u odnosu na ona davna vremena, kada smo smislili prve lazarete… I sada imamo karantene, lockdown, imamo novogovor, drugačiji jezik za istu priču.”

Imamo jednu virozu koju smo pretvorili u nešto što ona nije – tvrdi Vrček: – Ne znamo odakle je taj koronavirus, ne znamo tko je nulti pacijent, ne znamo kada je sve započelo, nemamo cjepivo, nemamo lijek, ne znamo ništa o respiratorima, ne znamo ništa o interakcijama sa ibuprofenom… Jedna farmaceutska priča nam je potpuno nejasna, ništa nam nije jasno i sad bi mi trebali svoj život temeljiti na sustavu koji zovemo ‘društvo znanja’! To je totalni paradoks.

Predstojnik Zavoda za organsku kemiju s impresivnom međunarodnom znanstvenom karijerom i cijelim nizom prestižnih nagrada i priznanja za svoj rad, iznio je zapanjujuće podatke o štetnom djelovanju antiseptika i dezinficijensa, čija se uporaba drastično povečala u vrijeme korone, na ljudsko zdravlje i okoliš: – Tri su glavne posljedice masovna uporabe antiseptika, dezinficijensa, biocida, aseptičkih kemikalija i kemijskih čistača. Prvo, kroz određeno vrijeme možete očekivati pojavu super bakterija. Bakterije su nezgodni organizmi, koji se prilagođavaju vašem ponašanju i pretjeranoj uporabi tih kemikalija. Drugo, ono što možete očekivati je povećani broj i učestalost alergija, od sitnih urtikarija pa sve do astme. To je jednadžba s jednom nepoznanicom i bit će posljedica ove pandemije. I treće, konačno, ono što trošimo i bacamo masovno oko sebe, završit će u našem okolišu.

VRČEK UPOZORIO NA ŠTETNE POSLJEDICE PRETJERANE UPORABE ANTISEPTIKA I DEZINFICIJENSA…

Nastavio je o tzv. super bakterijama: – To je nešto što ćemo sigurno platiti kao cijenu masovne uporabe antiseptika. Posebice se to odnosi na kvartarne amonijeve soli, negdje piše i kationski dezinficijensi. To su grozne kemikalije koje imaju svojstvo da uništavaju stanice bakterija, a i virusa. Međutim, one također uništavaju i ljudske stanice! Ono što možemo očekivati kao posljedicu, je pojava super bakterija, koje će biti otporne na djelovanje poznatih antibiotika. Na tržištu imamo samo određeni, ograničeni broj antibiotika i on će biti smanjen nakon ove pandemije! Postoje kineske studije koje pokazuju da je veliki broj žrtava COVID infekcija u Kini imao dodatnu sekundarnu bakterijsku infekciju i vi zapravo ne znate od čega su oni umrli; od COVID-a ili od super bakterija, za koje više ne postoje antibiotik?!

“Veliki problem je i ta silna uporaba kemikalija na ulazu u dućan, plac, crkvu,” nastavio je profesor: “Zabrinut sam kada gledam djecu kako redovito sve to koriste… Svi mi sada radimo nešto, što nikada u životu nismo radili, a to znači nekoliko puta, nekakvim sprejevima mažemo ruke. To se apsorbira kroz kožu i minimalno 10 posto toga ulazi u krvotok… To može biti kancerogeno, a u prvom redu to su hormonski otrovi! Mi u znanosti to zovemo endokrini destruktori. To su hormonski otrovi, koji vam otvaraju Pandorinu kutiju efekata. Kada pomaknete hormonsku ravnotežu, to udara na razvoj živčanog sustava, reproduktivnog sustava, imunološkog sustava… To je cijena koju ćemo sigurno platiti, nakon što koronavirus prođe!”

Prof. dr. Valerije Vrček posebno je prokomentirao odbijanje bilo kakve javne znanstvene rasprave od strane članova Stožera: – Oni sad imaju posao. Njihov posao je brojanje čudnih brojaka, neki ih zovi oboljelih, neki ih zovu zaraženih, ali sve je to fake number, lažni broj! Siluju nas brojkama koje su nepouzdane i sami ih reguliraju, bez ikakve kontrole… Oni imaju svoj broj i nema za njih nikakve brige jer kad sve ovo završi, oni će i dalje raditi svoj posao… Onda će brojati povećanu učestalost astme i alergija među djecom.

ŠKOLSKE UČIONICE PRETVORILI SMO U KEMIJSKE ČISTIONICE!

“Mi smo školske učionice pretvorili u kemijske čistionice,” prilično je oštar dr. Vrček i sam ugledni obiteljski čovjek i zabrinuti otac: “Vi ne možete živjeti u hermetičkom, kemijski steriliziranom prostoru, bez zdravstvenih posljedica, to je nerealno. Tu vam ne treba znanost, to je zdrav razum! Dijete koje nije uprljalo ruke, koje nije imalo glistu i na taj način malo ojačalo svoj imuni sustav, platit će svoju zdravstvenu cijenu. Svi ćemo to platiti! Ne govorim samo o Hrvatskoj, govorim o pandemiji alergija na globalnoj razini.

Kritički je progovorio i o testovima za koronu: – Što više testiranja, to više pogrešnih brojki! Danas je to postala javna stvar. Kompletan život 2020. definirali smo, usmjerili i regulirali na temelju rezultata PCR testova. A to je roba s greškom! To je analitika koja uopće nema epidemiološkog smisla! To je analitika koja u konzervativnoj procjeni generira 40 posto lažno negativnih i 10 do 15 posto lažno pozitivnih rezultata… Po zadnjim podacima iz američkih znanstvenih krugova, radi se o totalnom fijasku i debaklu, to su fake brojevi! Lažni brojevi koji se mogu manipulirati i interpretirati na način kako vam odgovara.

“Cijeli svoj život u 2020. definiramo i reguliramo na temelju brojaka koje nemaju znanstveno uporište,” napominje još jednom dr. Vrček: “Testovi su loši, oni imaju ugrađenu intrinzičnu grešku. Što više testova, to više pozitivnih, ali i što više ciklusa to više pozitivnih… Danas imamo pad brojeva u zaraženima i ne znam što su smanjili; broj testova ili ciklusa?! To su nevalidirani testovi, oni nemaju epidemiološku svrhu. Oni su iz laboratorija…”

TESTOVI KAO “ZAMJENSKI PROIZVOD” – DOK NE DOĐE CJEPIVO?!

Na pitanje koliko je do sada potrošeno novaca na testiranje u Hrvatskoj, Vrček je odgovorio: – Minimalno 200 milijuna kuna! Na razini svijeta najmanje 8 milijardi dolara… To je jedan vrlo zanimljiv, zamjenski proizvod za ono što nemamo. Nemamo lijek ni cjepivo, pa što prodati? Prodat ćemo testove… Jedan dio tog biokemijskog establishmenta uspio je progurati testove kao privremeni proizvod dok na red ne dođe ona prava ambalaža!

Pohvalio je švedski model borbe protiv koronavirusa i odsjetio na postupanje Poljske, koja je u vrijeme svinjske gripe imala potpuno drukčiji pristup pandemiji, nakon čega je Donald Tusk otišao u Bruxelles i priča se sada promijenila: – Poljska je tijekom svinjske gripe 2009/2010 bila jedan vrlo zanimljiv primjer. Kada je svjetska zdravstvena organizacija najavila 20 milijuna mrtvih, a to su bile njihove projekcije, nastala je panika, ne kao ovaj puta, ni približno, no, sve je to bila prazna puška. Poljska je reakcija bila zanimljiva, tada smo imali pandemiju H1N1 virusa, imali smo i cjepivo, gotov proizvod… Poljska nije kupila ni jednu dozu i njihova je ministrica zdravlja Eva Kopač, postala heroina, jer nije dala ni jedan euro za cjepivo. U parlamentu Poljske tada je jasno rekla: “Jesam li ja ovdje da služim interesima poljskog naroda ili farmaceutske industrije?!” I to je bilo pod vlašću tadašnjeg poljskog lidera Donalda Tuska, a danas je on postao dio jednog drugog aparata. Isto je tako poljski primjer danas zaboravljen, ali zato imamo Švedsku, koja zastupa jedna posve drugi pristup, koja je odbila karantenu i koja uspješno provodi nešto što se zove imunizacija krda. U Belgiji, koja takav pristup kritizira, danas imamo duplo više mrtvih nego u Švedskoj! Švedska ima otvorene pivnice, a u Belgiji su u karanteni. Ovaj put je Švedska zamijenila Poljsku i dobro je da uvijek imamo iznimke koje ruše paradigu!

Jedan od glavnih marketinških alata raznih stožera je strah – zaključuje dr. Vrček: – Živimo u jednom strahu, ali i u jednoj vrlo zanimljivoj situaciji gdje nas plaše, a proizvod još uvijek ne postoji. Strah je ambalaža za novi proizvod, a on je u ovom slučaju cjepivo i to se čeka! To je naša nova pseudo religija. Živimo u iščekivanju “novog normalnog”, živimo u iščekivanju igle, inovog budućeg svijeta. Živimo jednu pseudo religiju, kao jedna primitivna religijska zajednica, a ne kao sekularno društvo.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

SirokiBrijeg.info