Potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave CZ ŽZH i dobrovoljnih vatrogasnih društava u ŽZH

U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama je potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sukladno članku 16. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj Ugovor su potpisali dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s jedne strane i Darko Paradžik predsjednik DVD-a Gorica, Borislav Kraljević predsjednik DVD-a Mokro i Toni Mikulić predsjednik DVD-a Kočerin s druge strane.

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorica, Mokro i Kočerin. Utvrđeni su i zadaci zajedničke službe za zaštitu od požara formirane u DVD-u Gorica, DVD-u Mokro i DVD-u Kočerin, u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, odnosno zaštite od požara kao i način djelovanja službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovijed o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Za voditelja službe imenovan je Darko Paradžik, a zamjenici su Toni Mikulić i Žarko Pavković.

„Jačanje sustava zaštite i spašavanja naša je trajna zadaća. U tom smjeru danas smo potpisali ugovor s našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u kojima je osnovana služba za zaštitu od požara, te se obvezali planirati sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i iz proračuna Županije za nabavu opreme neophodne za rad i funkcioniranje, te za obuku i osposobljavanje pripadnika novoosnovane službe zaštite i spašavanja u našoj Županiji“, rekao je prigodom potpisivanja ugovora dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

„U ime kolega iz ostala dva dobrovoljna vatrogasna društva u našoj Županiji zahvaljujemo ravnatelju Martinoviću na povjerenju koje nam je pružio potpisivanjem ovog ugovora. Siguran sam da ćemo opravdati pruženo povjerenje“, izjavio je Darko Paradžik predsjednik DVD-a Gorica i voditelj novoosnovane službe zaštite i spašavanja.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški u kojima su osnovane službe za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta, te sa Crvenim križem Županije Zapadnohercegovačke u kojem je osnovana služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, priopćeno je iz Uprave CZ ŽZH.

SirokiBrijeg.info