Ministar MUP-a ŽZH Z. Boras odvjetniku Markotiću predočio neistinit sadržaj za tužbu protiv G. Šimunovića

LJUBUŠKI – Ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras je prije tri mjeseca podnio tužbu, Općinskom sudu u Ljubuškom, protiv Gordana Šimunovića iz Gruda, za klevetu u izjavi, koju je Šimunović dao Federalnoj televiziji u emisiji Mreža. Šimunović je javno prozvao Borasa najodgovornijim za zataškavanje slučaja iz 2002. godine, kada su još nepoznati počinitelji napali njegovu suprugu i njega, prouzročivši im teške tjelesne ozljede.

Međutim, Zdravko Boras svjesno i bez imalo zadrške u svojoj savjesti i srama pred javnosti, 8. ožujka 2016. godine, putem odvjetnika Igora Makotića iz Mostara, upućuje dopis RTV F BiH u kojem, u potpunosti, niječe bilo kakve dodirne točke s poznatim slučajem fizičkog napada na obitelj Šimunović u Grudama, a samo tri dana poslije odvjetnik Markotić predaje tužbu na sudu u Ljubuškom.

U opovrgnuću odvjetnik je, po zahtjevu Zdravka Borasa, naveo:

“Ne umanjujući značaj kaznenog djela, koje je nad gospodinom Šimunovićem učinjeno, niti opravdanu frustraciju koju isti ima radi toga što slučaj još uvijek nije rasvijetljen, smatram da je apsolutno neprihvatljivo da se ime gospodina Zdravka Borasa spominje u kontekstu ove reportaže iz razloga što isti niti na koji način nije bio involviran u predmetni slučaj, kako u organizacijskom smislu, tako u bilo kom drugom.”

Zdravko Boras odvjetniku Markotiću nije kazao istinu

Ali, Boras nije svom odvjetniku predočio istinu. Njega je bivši ministar Ivan Paponja imenovao prvim čovjekom Operativnog tima za istragu u slučaju Šimunović samo dva dana nakon ovog tužnog događaja i ako itko ima cjelovite informacije o istražnom postupku, onda je to Zdravko Boras.

Jasno je da Gordan Šimunović iz Gruda nije lagao, već četrnaest godina proživljava teške traume i govori istinu, a Zdravko Boras nije za svo to vrijeme pokazao nimalo ljudskog obzira prema čovjeku i njegovoj obitelji.

Kontinuitet laži i kriminala

Događanja iz vremena dok je bio šef sektora Kriminaliteta MUP-a ŽZH, te u vremenu od kada je postao ministar, govore kako Boras stoji iza mnogih nezakonitih radnji u MUP-u ŽZH, te da kontinuirano iznosi neistine i producira procese progona.

Zbog toga od sadašnje vlasti, bez obzira kakva ona bila, se traži samo malo razboritosti da konačno, za potrebu institucije, politike i ponajviše društva smijeni čovjeka ovakvih ljudskih osobina.

Zar nisu dovoljne sljedeće rečenice načelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića:

Ljubuski.info