Ministar MUP-a ŽZH na “iglama”: Vlada i Sindikat postigli dogovor, obišli ga i najavili mu “metlu”!

Svi zajedno smo svjedoci i akteri događanja i akcija koje je poduzimao Sindikat vezanih za naša osnovna četiri cilja kako bi se svi zajedno izjednačili s drugim korisnicima proračuna ŽZH. Ne samo izjednačili nego i izgradili poziciju Udruge s respektom koja se uvažava kao socijalni partner te uvaženi pregovarač za zaposlenike u MUP-u.

Na tom putu ostvarenja i izgradnje postavljeni su zidovi i brane s kojima smo se nosili koliko smo mogli. U toj borbi oslanjali smo se na pojedince, grupe zaposlenika te na medije-kojima se ponovno zahvaljujemo.

Danas, 31.07.2017. godine održan je sastanak u Ministarstvu financija ŽZH na kojem su prisustvovali Predsjednik Vlade ŽZH;Zdenko Ćosić i Ministar financija; Toni Kraljević, te predstavnici Sindikata. Sastanak je tekao baš u tom traženom duhu obostranog uvažavanja s voljom i željom postizanja rješenja.

Osim glavnih već poznatih zahtjeva, bilo je govora i o drugim teškoćama i problemima s kojima se svi skupa nosimo,a osim detekcije utvrđen je način i tempo rješavanja tih problema. Kako smo u proteklom vremenu kritizirali i prozivali, ovoga puta dužni smo pohvaliti članove Vlade jer su se prema nama odnosili, ako ništa drugo, kao prema ljudskim bićima.

Stoga Štrajkački odbor Sindikata odgađa planirane štrajkove do daljnjega, a Sindikat će pristupiti pregovorima s Vladom oko donošenja novog Kolektivnog ugovora.

ŠO Sindikata
Vjekoslav Markota