Korak naprijed u razvoju malog i srednjeg poduzetništva: Uskoro kreće proizvodnja u posuškom Logističkom centru

POSUŠJE – Jučer je u uredu načelnika potpisan ugovor između Općine Posušje i proizvodnog obrta Adeo, vezano za korištenje prostora Logističkog centra u Poduzetničkoj zoni Osrdak, odnosno poslovnog inkubatora za male i srednje poduzetnike.

Prvi korisnik Centra, preko proizvodne linije, u početku će proizvodit će mala pakiranja šećera, keksa, meda i kave za ugostiteljstvo, s mogućnošću proširenja asortimana.

Franjo Jukić, vlasnik obrta, kazao je kako su strojevi za proizvodnju nabavljeni, te su postignuti načelni dogovori s potencijalnim kupcima, a shodno širenju posla upošljavat će se i novi radnici.

Zahvalio je Općini Posušje na mogućnosti da proizvodnju započne u Logističkom centru, jer upravo zahvaljujući olakšicama koje je stekao, prije svega u vidu povoljne naknade za korištenje prostora, uspio je nabaviti još jedan stroj čime će biti konkurentniji na tržištu.

Načelnik Branko Bago, prilikom potpisivanja ugovora, poželio je Jukiću dobrodošlicu u Centar, te je kazao kako će za vrijeme boravka imati konkretnu podršku Općine.

Ona će se ogledati u tijesnoj suradnji poduzetnika i općinske Jedinice za lokalni ekonomski razvoj koja će davati usluge poslovnog savjetovanja, pružanja pomoći pri izradi investicijskog i poslovnog plana, pružati informacije o dostupnim izvorima informiranja te vršiti poslovno povezivanje.

Podsjetimo, Logitstički centar svečano je otvoren u svibnju ove godine, nakon čega je i raspisani natječaj za korištenje. Njegovim otvaranjem nastoji se poticati razvoj malog i srednjeg proizvodnog i uslužnog poduzetništva s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti kako bi se potaknuo veći rast lokalnog gospodarstva. Ovaj projekt realiziran je zahvaljujući inicijativi općine Posušje prema Federalnog ministarstva poduzetništva, razvoja i obrta, Švicarskoj Vladi i UNDP-u BiH s kojima je općina Posušje zajednički financirala izgradnju ovog objekta, priopćio je ured načelnika Općine Posušje.

SirokiBrijeg.info