GLASNOVIĆ: Nemojte im dopustiti da vas baš toliko diskriminiraju – pročitajte ove važne upute…

Hrvatski general Željko Glasnović, nositelj Neovisne liste za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske, oglasio se s novim važnim uputama prema svim hrvatskim glasačima, posebno onima koji žive u dijaspori, te Bosni i Hercegovini, a vezano za upute oko samog čina glasovanja, pa zbog važnosti cjelokupne situacije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Boj za jedinstveno hrvatsko biće domovinske i izvandomovinske Hrvatske se nastavlja. Svi pod isti stijeg. Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete na izbore za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 10. i 11. 9. 2016. godine za XI. izbornu jedinicu i podržite Neovisnu listu Željka Glasnovića.

Vi, birači u XI. izbornoj jedinici diskriminirani ste načinom glasovanja zbog malog broja biračkih mjesta i udaljenosti do istih kao i procedurom koju je potrebno zadovoljiti. Ovim naputkom želimo vam olakšati proceduralni dio koji je potrebno obaviti kako biste ostvarili Ustavom zagarantirano pravo.

Pravo glasovanja u XI. izbornoj jedinici imaju državljani Republike Hrvatske s prebivalištem izvan Republike Hrvatske i to:

Vi koji imate e-osobnu iskaznicu s prebivalištem izvan RH već ste upisani u birački popis za XI. izbornu jedinicu.

Ukoliko ćete se na dan izbora zateći izvan mjesta prebivališta, odnosno niste u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva RH u BiH, potrebno je izvršiti promjenu mjesta aktivne registracije birača koji nema prebivalište u RH ( primjerice ukoliko imate e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Posušju, Ljubuškom, Grudama, Kiseljaku, Rami…a na dan izbora niste u mogućnosti glasovati u Mostaru, Sarajevu, Tuzli ili Banja Luci jer se nalazite u Zagrebu, Vrgorcu, Imotskom, Splitu ili nekom drugom gradu u RH možete popuniti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birača i navesti mjesto u kojem ćete se taj dan zateći i na taj način ostvariti pravo glasovanja za XI. izbornu jedinicu).

Na sljedećem linku nalazi se obrazac zahtjeva za promjenu mjesta aktivne registracije birača koji nema prebivalište u RH kojeg je potrebno popuniti i uz presliku identifikacijske isprave dostaviti do 31.8.2016. godine najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i svijetu, odnosno nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj, na čijem će se području birač zateći na dan izbora ili iznimno Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba.

zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije

Hrvatski državljani s prebivalištem izvan RH ( BiH, Njemačka, Austrija i druge zemlje) koji nemaju e-osobnu iskaznicu a glasovat će na za to određenim mjestima u BIH i drugim državama u kojima će biti omogućeno glasovanje za XI. izbornu jedinicu MORAJU izvršiti aktivnu registraciju do 31.8.2016. godine uz napomenu da JEDINO hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini aktivnu registraciju birača mogu obaviti i na sam dan izbora,odnosno 10. i 11.9.2016. godine.

Ukoliko aktivnu registraciju birača koji nema prebivalište u RH želite napraviti do 31.8.2016. godine trebate popuniti zahtjev za aktivnu registraciju birača i uz presliku identifikacijske isprave dostaviti najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske.

ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU

Hrvatski državljani s prebivalištem izvan RH koji nemaju e-osobnu iskaznicu a na dan izbora će se zateći u RH također mogu glasovati u mjestu u kojem će se zateći na dan izbora na način da popune obrazac zahtjeva za promjenu mjesta aktivne registracije birača koji nema prebivalište u RH, opisan u stavku 1 ( u tom slučaju nije potrebno popuniti zahtjev za aktivnu registraciju već samo zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije)

Na sljedećem linku možete naći kontakt brojeve i adrese svih diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u svijetu http://www.mvep.hr/hr/predstavnistva/dmkurh-u-svijetu/ .

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije obratite se na broj mobitela 00387 63 747 606.

SirokiBrijeg.info