ŠIROKI BRIJEG – Tradicije postoje da se ne zaborave, a sport da se zdravo razvijate!

Tako da ove dvije izreke smo mogli “vidjeti” i primijeniti na proljetnom, suncem “okupanom” asfaltu Širokog Brijega, gdje se održala tradicionalna “Ulična utrka učenika osnovnih škola Grada Širokog Brijega 2016.”.

Stotinjak osnovnoškolaca, oko 18 sati je krenulo je u ulični maraton, i na taj način otvorili ovogodišnju sezonu “sportskih rekreacija za mlade” na otvorenome!

Atmosfera među učenicima je bila više nego odlična, kao i svake godine do sada, gdje su mnogi izgleda se dugo pripremali za ovogodišnju sezonu.

uličnetrkeširoki_2

Kako je već poznato, utrka je održana u četiri kategorije i u dvije dionice, tako da su učenice i učenici šestih razreda osmogodišnje i devetogodišnje škole trčali dionicom od 600 m, dok su učenice i učenici sedmih i osmih razreda trčali 800 m.

Bilo je tu oduševljenja i iznenađenja, bilo je i padova, na sreću bez lomova. Iako ove trkaće dionice po svojoj dužini ne predstavljaju nešto strašno, to baš i nije tako jer se radilo o dosta zahtjevnoj cesti koju ovi osnovnoškolci moraju pretrčati kako bi stigli do željenog cilja.

Asfaltna nizbrdica kroz koju se dolazi do cilja, stvarala je brojne poteškoće samim natjecateljima tako da je zbog “sile teže” dolazilo do padova i grčeva, gdje su četiri natjecatelja to osjetila na svojoj koži, dok je jedna natjecateljica završila u obližnjem Domu zdravlja.

Na sreću sve je prošlo bez ozbiljnih ozljeda, ali vjerujemo kako će već iduću sezonu organizatori pronaći prikladiji dio trkaće staze kroz Široki Brijeg, tako da ne bi dolazilo više do ovakvih situacija, jer se ipak tu radi o našim mladim sugrađanima kojima je, koliko se moglo vidjeti, drago da imaju ovakvo natjecanje i ne sumnjamo kako će se mnogi uskoro početi pripremati za “Ulične utrke učenika osnovnih škola Grada Širokog Brijega 2017.”.

NAPOMENA: Ostatak fotografija tijekom petka na facebook stranici portala SirokiBrijeg.info

Pobjednici ovogodišnje “Ulične utrke” su:

Učenici 5. i 6. razreda devetogodišnjeg školovanja

1 .Dominik Vujanović – I. OŠ Klanac
2. Mate Vukoja – OŠ Kočerin
3. Josip Planinić – OŠ Biograci

Učenice 7. i 8. razreda devetogodišnjeg školovanja

1. Viktoria Kožul – I. OŠ Klanac
2. Matea Marušić – I. OŠ Klanac
3. Ana Ivanković – OŠ Kočerin

Učenici 7.i 8.razreda osmogodišnjeg školovanja

1. David Naletilić I. OŠ Klanac
2. Ante Hrkać – I. OŠ Klanac
3. Filip Sabljić – OŠ Kočerin i
3. Ante Zelenika – OŠ Biograci

Učenice 7.i 8.razreda osmogodišnjeg školovanja

1. Leonarda Kožul – I. OŠ Klanac
2. Jela Zovko – I. OŠ Klanac
3. Ana Ravić – I. OŠ Klanac

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info