Djelatnici PU Široki Brijeg čitajući portal Klix.ba “otkrili” lažnu izjavu Vlade Marušića

Dana 27.04.2017 godine dobio sam poziv u PU Široki Brijeg za davanje iskaza u svojstvu svjedoka na okolnosti blokade prometnice u mjestu Gorica kod istoimenog graničnog prijelaza koji se dogodio dana 25.04.2017 godine. Poziv su dobili i predstavnici UZB Podružnica Grude kao i UZB/Borci BiH iz Ljubuškog. Na poziv smo se uredno odazvali svi i dali svoje iskaze. Ja dolje potpisani Vlado Marušić sam dao iskaz kojim sam potvrdio kako su demobilizirani Branitelji okupljeni oko Rezolucije Branitelja (70 udruga proisteklih iz Domovinskog rata u BiH,iz obje vojne komponente Armije BiH i HVO-a) samoinicijativno odlučili blokirati 5/pet robnih graničnih prijelaza u FBiH pa tako i granični prijelaz Gorica zbog izražavanja nezadovoljstva jer vladajuća koalicija u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH (SDA,HDZ BiH i SBB) nisu uvrstili Rezoluciju Branitelja kao točku dnevnog reda u zasjedanje tog doma od 11.04.2017 te 25 i 26.04.2017 godine, te kako su organizatori blokada svih 70 000 demobiliziranih Branitelja okupljenih oko Rezolucije Branitelja od kojih je 35 000 članova UZB Borci BiH registrirani u svojih 17 podružnica u cijeloj FBiH.

Davanje moje izjave je proteklo u najboljem redu dok djelatnik PU Široki Brijeg nije pročitao priopćenje objavljeno na portalu Klix ba gdje se navodi kako sam ja dana 25.04.2017 godine na tom portalu izjavio: “Branitelji se za sat vremena mogu naoružati i obući vojničke odore“ što sam s potpunom indignacijom odbacio izjavivši kako to nikada nikome nisam izjavio niti ću jer sam po prirodi miroljubiv čovjek i u svakom svom istupu pozivam na mir i mirno rješavanje svih problema u što su se uvjerili svi ljudi koji me poznaju kao i naši članovi. Djelatnik PU me je pitao da li sam ja uopće tog dana davao izjavu portalu Kloix ba izjavio sam kako jesam mnogim medijima i portalima tog dana a mislim i tom portalu, te kako je novinarka tog portala bila Maja Nukić i imam njen kontakt mobitel.

Kada sam dao svoj iskaz po izlasku iz PU Široki Brijeg odmah sam nazvao dotičnu gospođicu i rekao joj kako je njihov portal objavio neistinu koju nisam rekao i zatražio od nje da tu izjavu povuku jer je nikada nikome nisam dao pa ni njima.

Gđica Maja Nukić nije bila na poslu i ostala je jako začuđena jer vrlo dobro zna kako to nisam izjavio te mi je obećala odmah kontaktirati svoju redakciju i javiti mi se za 10 minuta.

Nakon nekog vremena gđica Maja Nukić mi je poslala slijedeću poruku: “Poštovani,zvala sam redakciju i rekla sam im da izbrišu taj dio. Hvala Vam što ste mi javili. Ovo nisam ja pisala već kolega. Izvinjavam se zbog neugodnosti. Maja Klix“.

DOKAZI:Izvorna poruka koju šaljem svim medijima,

Sada se postavlja pitanje otkud takva moja izjava kada je nikada nikome nisam rekao i neću reći jer ja nikada na pozivam na nasilje i naoružavanje jer to nije moj stil i moja retorika jer takva retorika dovodi do žrtava a svi su vidjeli kako sam reagirao na graničnom prijelazu Gorica kada sam rekao članovima UZB ŽZH da se raziđu da ne bi bilo nepotrebnog prolijevanja krvi.

Mišljenja sam kako je takva izjava koju nikada nisam rekao nikome djelo tipične udbaške metodologije kojom su mnogi naši prethodnici Hrvati završili na Golom otoku, Lepoglavi i mnogim drugim komunističkim kazamatima. Međutim grdno su se prevarili ukoliko misle mene dolje potpisanog Vladu Marušića dovesti u kontekst takve izjave koju sam u vrlo kratkom roku uspio razotkriti kao lažnu i gnusnu.

Ovaj moj demant šaljem svim portalima a ponajprije portalu Klix ba i želim njegovu objavu ODMAH kako ne bih krenuo u pravnu zaštitu svoje osobnosti.

Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH