AU, KORUMPIRANE: Promaknuća u MUP-u ŽZH nezakonita i za 2016. godinu

Skandal oko krivotvorenja potpisa pokojnog Vjekoslava Šimunovića iz 2015. godine, kojim je 18 policijskih službenika MUP-a ŽZH dobilo promaknuća nastavljen je i u 2016. godini.

U ove nezakonite radnje uvučen je sam vrh MUP-a na čelu sa Zdravkom Borasom i ravnateljem policije Milenkom Madunovićem. Ovaj drugi iako odgovorna osoba već želi krivnju prebaciti na Borasa, o čemu govori dokumentacija Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje policijskog ravnatelja ŽZH. O tim nezakonitostima bi u odboru riječ mogao uzeti i član Stanislav Nižić. On svakako ima saznanja tko je krivotvorio dokumentaciju.

Radi lakšeg pojašnjenja evo kratke kronologije ovih nezakonitosti, koji su samo dio kriminala koji potresa MUP ŽZH.

Prije godinu dana 18 ovih policijskih službenika je promaknuto:

Božo Matić,
Maid Maksumić,
Mile Palac,
Branko Bandić,
Robert Njavro,
Zoran Grbavac,
Vinko Bukmir,
Petar Skoko,
Ivan Tomić,
Bernard Bebek,
Damir Dugandžić,
Pero Kožul,
Ivica Pavković,
Igor Marić,
Ivica Čuljak, .
Zoran Soldo
Stanislav Nižić
Milenko Marić

Sud je utvrdio da je potpis krivotvoren i poništio je promaknuća i sada slijede istražni postupci i kažnjavanje krivotvoritelja, izvijestio je portal Ljubuski.net.

I promaknuća u 2016. godini nezakonita

V.d. ravnatelja policije Milenko Madunović je formirao Povjerenstvo za promaknuće u kojem su Igor Marić i Ivica Čuljak, kojima su promaknuća poništena, a sukladno članku 77. Zakona o policijskim službenicima ŽZH stavku 3. članovi povjerenstva moraju imati jednak ili viši čin od onih koji se promiču na novo radno mjesto. Treći član je Milan Galić. Igor Marić i Ivica Čuljak su nezakonito dobili čin samostalnog inspektora 2015. godine i on je poništen.

Iako se za sve znalo i prije sudskih presuda da je riječ o nezakonitostima, slijedom ustrajavanja u kriminalu, postali su članovi povjerenstva i proveli su proceduru promaknuća za, i to Ivana Brkića šefa Unutarnje kontrole u samostalnog inspektora, koji bi trebao sankcionirati nezakonitosti, te Veselka Čovića zamjenika načelnika Uniformirane policije MUP-a ŽZH. Pored Unutarnje kontrole izgleda da nezakonitosti prolaze kao na šetalištu. Samo zato što interesi pojedinaca i skupine odanih, koji nezakonito vode MUP, imaju prednost na zakonima koje moraju poštovati.

Kaos u MUP-u ŽZH se nastavlja.

promaknuca_16102016

Ljubuski.net