IVO IŠTUK: Sloga ima previše igrača zbog čega vidim problem selekcije igračeg kadra

Nogomet Sport

ivo ištuk 28082015
LJUBUŠKI – Iskusni nogometni stručnjak Ivo Ištuk novi je trener ljubuške Sloge. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri dva puta je bio prvak BiH sa Brotnjom i Širokim Brijegom, vodio je još Kiseljak, Posušje, Željezničar, Čelik, Rijeku, a posljednji angažman imao je u austrijskom Hartbergu odakle je otišao zbog toga što nije htio namještati utakmice.

Ištuk prati Prvu ligu Federacije, a u novom klubu je nekoliko igrača i prije trenirao.

  • Dosta dobro sam upoznat sa Prvom ligom Federacije. Neke klubove poznajem odlično, neke malo manje, a u Slogi poznajem par igrača koje sam otprije trenirao, kazao je novi strateg Sloge.

Poslije prvog treninga smatra kako u klubu ima previše igrača zbog čega vidi problem selekcije.

  • Klub ima previše igrača za ovu ligu. Veliki izbor igrača nudi više mogućnosti, ali i predstavlja problem njihove selekcije. Morat ćemo reducirati igrački kadar jer teško je raditi sa 28-30 igrača i svima njima dati dovoljno pozornosti i prilike, rekao je Ištuk.

Poslije nekoliko godina došao je na gradski stadion Babovac i oduševio se viđenim.

  • Zatekao sam vrlo dobru infrastrukturu, vidim da se dosta radilo na Babovcu za razliku od prije par godina kada je stadion oronulog stanja bio ruglo grada. Svaka čast svima koji su se potrudili popraviti sliku stadiona, dodao je novi strateg Sloge.

Ištuk je upoznat sa ambicijama kluba vezanih za Premier ligu, ali upozorava kako je u ovom natjecanju svim klubovima teško izboriti i opstanak.

  • Na nama je da svojim igrama ostvarujemo pozitivne zultatate i privučemo što više publike. Uprava kluba je zacrtala ciljeve koje ćemo pokušati ispuniti iako sami start prvenstva nije obećavajući. Liga će biti vrlo teška i izjednačena. Uvijek kažem da u ovoj ligi klubovi prvo moraju osigurati opstanak pa tek onda ići na nešto više, pogotovo sada kada postoji mogućnosti da ispadne veliki broj klubova, zaključio je Ivo Ištuk.

Već u svojoj prvoj utakmici Ištuk će imati težak zadatak. U subotu će Sloga ugostiti lidera prvenstva Budućnost.

Sloga.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *