Kapetani Širokog i Igokee spremni dočekuju novi susret u Laktašima

Košarka Sport
FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – U okviru 7.kola Lige 6 u Laktašima se igra derbi starih rivala Igokee i Širokog. Pred utakmicu u Laktašima kapeten Širokog Josip Bilinovac za portal BHbasket je rekao da Široki u Laktaše ide pokušati pobjediti.

“Došli smo do onoga što smo željeli i sigurno nećemo ići u Laktaše da branimo rezultat iz prve utakmice. Igokea je favorit u utakmici a mi idemo spremni gore i želimo odigrati dobru utakmicu i pokušati iznenaditi. Utakmica sa Igokeom može puno donijeti i tako da sigurno idemo igrati do zadnjeg atoma snage. Sigurno nećemo ići u Laktaše da samo branimo rezultat nego idemo pokušati pobijediti”, izjavio je kapeten Širokobriježana, za portal BHbasket.

Kapetan Igokee uvjerava da su podigli formu
Pred susret sa Širokobriježanima kapeten “Igosa” Branko Jorović za portal BHbasket je izjavio, da je ekipa podigla formu i da očekuje pobjedu.

“Kao I svaka druga utakmica u Ligi 6,ali sa malo većim ulogom a to je borba za prvu poziciju. Nismo igrali dobro u prvoj utakmici u Širokom Brijegu. Mislim da smo podigli formu, samopouzdanje je na visokom nivou i spremno dočekujemo utakmicu. Široki igra stvarno dobro, u dobroj su formi ali mislim da sve zavisi od nas i naše igre i očekujem pobjedu”, zaključio je Jorović.

Široki je sa omjerom 6-o prvi na tabeli Lige 6, dok Igokea sa skorom 5-1 zauzima drugo mjesto, ekipa iz Laktaša jedini poraz upravo je doživjela od Širokog na Pecari.

Susret u Laktašima igra se u srijedu sa početkom u 19 sati.

Ovom prilikom prisjetimo se te velike pobjede košarkaša Širokoga nad Igokeom koja se odigrala 04. travnja ove godine u dvorani na Pecari:

[wpdevart_youtube width=”800″ height=”500″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]PwelYpPMhSc[/wpdevart_youtube]

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *