Sparsi, Široki i Sloboda uvjerljivi na startu Juniorske lige

Košarka Sport

cc1_138835
SARAJEVO – Krenula je košarkaška liga mladih u kojoj sudjeluju djeca iz Širokog Brijega, Banja Luke, Zenice, Tuzle, Sarajeva, Bijeljine, Mostara i ostalih gradova. Odigrana su tri susreta u juniorskoj konkurenciji, a pobjede su ostvarili Sparsi, Široki i Sloboda.

Sparsi su porazili Koš velikim rezultatom 95:57. Sparsi su već nakon prvog dijela meča imali veliku prednost. Dobili su prvu četvrtinu igre rezultatom 21:17, da bi u drugoj bili bolji rezultatom 25:12.

Na poluvremenu su vodili rezultatom 46:29. Dobijaju i treću četvrtinu i to rezultatom 26:9 i na ulasku u posljednjih deset minuta su imali prednost od velikih 34 poena. Do kraja su rutinski priveli meč kraju. Najefikasniji igrač u redovima Sparsa je bio Atif Durak s 20 poena, te po 4 skoka i 4 asistencije, dok je Ajdin Penava ubacio 14 poena, a Fahrudin Manjgafić imao 13 poena i 6 skokova. Na drugoj strani su najbolju partiju pružili Alem Hasanović i Sandro Antunović sa po 12 postignutih poena. Alem Hasanović je imao i 10 skokova.

Široki je također uvjerljivo porazio Čelika rezultatom 97:59. Široki je dobio prvu četvrtinu igre rezultatom 23:13. Dobijaju i drugu dionicu i to rezultatom 28:15 i na poluvremenu su vodili rezultatom 51:28. Već tada se vidjelo da će juniori Širokog upisati prvi trijumf u Ligi mladih.

Dobijaju i treću četvrtinu igre rezultatom 21:11 i na ulasku u posljednjih deset minuta imaju 33 poena viška. Do kraja su upisali rutinski trijumf. Najefikasniji igrač u redovima tima iz Hercegovine je bio Dario Drežnjak sa 19 poena i 14 skokova, dok je Mateo Čolak ubacio 17 poena. Na drugoj strani, u redovima zeničkog tima je najbolju partiju pružio Ibrahim Durmo sa 22 poena i 11 skokova.

Sloboda je savladala Igokeu rezultatom 82:75 na otvaranju Lige mladih. Juniori tuzlanskog tima su počeli jako na startu. Dobili su prvu četvrtinu igre rezultatom 28:18. Igokea je dobila drugu dionicu igre rezultatom 17:15 i na poluvremenu su imali zaostatak od osam poena. Bilo je 43:35.

Igokea dobija i treću dionicu igre rezultatom 24:16 i na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je bio u egalu. Ipak, Sloboda je u posljednoj četvrtini odigrala bolje i ubilježila trijumf. Najefikasniji igrač u redovima pobjednika je bio Safet Ćustović sa 35 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok je Jasmin Jakupović ubacio 23 poena i imao 6 asistencija. U redovima Igokee je najbolju partiju pružio Žarko Rajković sa 24 poena i 8 skokova.

Izvor vijesti: Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *