VIDEO – FOTO: Fontana u Širokom Brijegu kakve se ni Bandić ne bi posramio!

Ekonomija & Gospodarstvo Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

fontana šb 9112015
ŠIROKI BRIJEG – Sve je tako “glamurozno” zvučalo na početku, kao da se radi o nekoj predizbornoj priči.

U srijedu 21.10. o.g. odjeknula je “medijska bomba”, kako PU Široki Brijeg i Gradska uprava Širokog Brijega obavještavaju sve građane Širokog Brijega da će zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije od četvrtka 22. 10. do 31. 10. 2015. godine biti na snazi posebna regulacija prometa u ulici Antuna Mihanovića (od hotela do kružnog toka), kao i to da će taj dio prometnice biti u potpunosti zatvorena za sav promet.

Znači, bez neke ranije najave, nego oni su odlučili jučer da će sutra tako biti i eto može im se, a to što se u toj ulici nalaze brojni butici, trgovine, frizerski salon, cvjećara i ostale djelatnosto koje im pune proračun to njih nije briga. Nego oni su odlučili da će tako biti i da će sve to lijepo odraditi u roku od 10 dana!

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Naravno, već je uslijedila prva prevara gdje cesta nije bila zatvorena u četvrtak kako je najavljeno, te je pomaknuta za naredni dan – petak. I tako su pametnjakovići zatvorili cestu krajem tjedna umjesto da su pomaknuli za ponedjeljak pa bi se moglo raditi nekoliko dana za redom, a ne da ih ometaju subota i nedjelja i tu gube vrijeme. Normalno, nemaju oni što pitati mene ni bilo koga kada će cestu zatvoriti jer to su “mozgovi” koji već unaprijed znaju kako nešto uprskati.

Bili su pristojni na kraju te najave, pa su sve građane zamolili za strpljivost i poštivanje privremene regulacije prometa u tih 10-ak dana. Ali nažalost nije bilo nikakve regulacije. Umjesto policije koja bi regulirala promet, jer se nekoliko metara dalje nalazilo drugo gradilište, gdje se gradio novi kružni tok i kako su se konstantno stvarale sve veće i veće gužve, sami izvođači radova su morali postavljati svoje radnike jer bi u protivnom svaki vozač regulirao promet onako kako se njemu prohtije.

Danas (9.11.), nakon 18 dana od najave, cesta je i dalje zavorena. Brojni trgovački objekti bilježe ogroman pad prometa što predstavlja značajnu štetu i troškove za njih a to naravno nikog izgleda nije briga. Radovi na spomenutoj traci prometnice su izašli daleko van planiranog i po posljednjim informacija koje smo dobili od samih izvođača radova, trebali bi biti završeni do kraja 11. mjeseca, nadamo se ove godine!

Radnici i izvođači sa svojim radnicima i mehanizacijom koje baš i nema nešto pretjerano, pokušavaju što bolje i prije odraditi svoj posao ali im brojne prepreke stvaraju neoznačena mjesta gdje se nalaze pojedini kablovi, kao i vodovodne cijevi koje se nalaze na dubini od nekoliko centimetara, i gdje se u Općini tada nije vodilo računa i bilježilo gdje je što bilo postavljeno, tako da moraju na svoju ruku kopati i riskirati da nešto ne unište.

Ali eto, dogodilo se i to da se nešto i uništilo, pa tako da je danas rovokopač zakačio vodovodnu cijev i tako svojim kolegama koji su mu pomagali u ručnim iskopima priuštio vodoskok kakvog bi se posramio i Milan Bandić. Sreća da nije bilo u ono vrijeme plinskih cijevi jer bi svima oko sebe priuštio odlazak kod sv. Petra!

Brojni trgovci koji rade na tom djelu zatvorene prometnice ne kriju ogorčenost prema onome što je obećano a nije izvršeno i što su radovi se razvukli na duži period jer im je to priuštilo samo troškove i opadanje prometa što nikome nije drago.

Među radnicima susrećem 60-godišnjeg Damira Mikulića, iz firme MINA d.o.o. Grude, s kojim sam odlučio i malo popričati (da se odmori bar na dvije minute), jer kako sam mogao primjetiti da on sa svojih šezdesetak godina barata i radi lopatom za svih pet njegovih kolega koji se nalaze na djelu gradilišta gdje radi njegova ekipa.

I na kraju kada sve to završi, ako završi. Teško da će se iti jedan Opoćinski čelnik koji je odgovoran ili se osjeća odgovornim za ovu manipulaciju ispričati svim tim ljudima i trgocivma te građanima Širokog Brijege jer su ih prevarili, jer nije trajalo 9 dana nego će trajati puno, puno duže. Sve razrovane ceste diljem Širokog Brijega osjeća vaše vozilo i ono će tražiti kasnije popravke i troškove koji nisu vam bili u planu jer si ih baš i ne možete priuštiti. Biti će samo važno da se oni hvale kako su napravili nešto, i sve će se brzo zaboraviti jer vrijeme prolazi. Ali radi toga ja pišem ovaj tekst da se ne zaboravi kako je to bilo na današnji dan.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *