Nogometaši Širokog vraćaju se kući sa bodom iz Istočnog Sarajeva

Nogomet Sport

sislav  04102015
ISTOČNO SARAJEVO – Nogometaši Širokog Brijega nisu uspjeli odnijeti puni plijen iz Istočnog Sarajeva. Iako su kroz cijeli susret bili dominantni te stvorili nekoliko stopostotnih prilika, nisu uspjeli probiti bunker Slavije te je u konačnici rezultat ostao 0:0.

Domaćini su u 7. minuti ozbiljno zaprijetili, a volej udarac odlično je obranio Soldo te je ovo ujedno bila i najbolja prilika za Slaviju na cijelom susretu.

Trener gostiju Slaven Musa u ovaj susret je ušao s dosta ofanzivnom postavom, a vrh napada ”Plavo-bijelih” predvodio je trojac Krstanović, Buhač i Baraban, a iza njih je bio uvijek neugodni Wagner. Prijetio je Široki Brijeg u nekoliko navrata preko Wagnera, Krstanovića, no lopta nije našla svoj put ka mreži. Marković i Baraban su pred kraj poluvremena oštro ubacivali loptu na peterac Slavije, no domaći stoperi su spašavali situaciju.

U nastavku susreta još bolja igra Širokog i veći pritisak. Menalo je na poluvremenu zamijenio Buhača, a nešto kasnije Kresinger je ušao umjesto Barabana. Upravo je rezervist Menalo, nakon jednog kornera, promašio prazna vrata domaće momčadi. Potom se nastavila serija ozbiljnih prijetnji gostiju; Wagner je nakon jednog solo prodora pucao ‘ljevicom’ no lopta je otišla tik uz vratnicu. Veliku priliku propustio je Krstanović koji je s lijeve strane snažno pucao, no lopta je otišla pored vratiju.

Do kraja susreta domaći su u 89. minuti zaprijetili iz jedne kontre, no stoperi Širokog sigurno su ”očistili” situaciju. Veliku priliku za pobjedu Široki je propustio u 90. minuti kada je Krstanović s nekih 15-ak metara imao priliku matirati domaćeg vratara, ali pucao je ravno u njega.

S ovim bodom puno mogu biti zadovoljniji u stožeru Slavije, dok će Širokobriježani žaliti za propuštenim prilikama i bodovnom izjednačenju s drugoplasiranim Zrinjskim.

Premijerligašku ljestvicu predvodi Sloboda sa 22 boda, drugi je Zrinjski s 21, a treće Sarajevo s 19 bodova. Jednako toliko ima Široki Brijeg na četvrtom mjestu te Radnik na petom.

Slijedi prvenstvena pauza, a Široki Brijeg će u 12. kolu (18. listopad) igrati protiv Olimpica na Pecari.

Slavija – Široki Brijeg 0:0

SLAVIJA: Lučić, Kartal, Ristić, Vejnović, Pušara, Čomor, Barić, Arsenijević, Grujičić, Zeba, Spalević.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Brekalo, Bralić, Marković, Landeka, Sesar, Baraban, Wagner, Buhač, Krstanović.

Jabuka.tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *