DIANA ZELENIKA: Imamo obvezu praviti državu po željama naroda

Politika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

Obveza politike i političara ove države je pod hitno angažirati čovjeka-radnika, dovesti investitore, oživiti gospodarske potencijale, a ako to ne budemo znali, onda je nužan građanski bunt, izjavila je u intervjuu za Oslobođenje Diana Zelenika, zastupnica HDZ-a 1990 u u Zastupničkom domu PSBiH.

 

Poznata mostarska liječnica, rođenjem iz sela Jare u Općini Široki Brijeg, očekuje da će novi saziv Predstavničkog doma PSBiH, koji je konstituiran u prvoj polovici prosinca, postići bolje rezultate rada od prethodnog saziva?

“Da, očekujem. U svaki novi posao treba ući s optimizmom i pozitivnim stavom. Teško je biti lošiji od prethodnika, a držim da je i unutarnja klima, kao i klima u Europi i svijetu, sazrela i da se u ovoj našoj napaćenoj državi napokon mora krenuti u pravcu boljitka. Svi moramo pokazati veliku političku zrelost koja mora uroditi gospodarskim napretkom” – kazala je ona.

Ona ne sumnja kako će nova parlamentarna većina imati dovoljno snage, ali i volje, za promjene koje su tijekom predizborne kampanje uveliko spominjane.

“Kroz stranačke programe godinama se iščitavaju prijedlozi koji vode ka unitarnoj BiH, naravno, to se uglavnom vidjelo u programima lijevih stranaka, tako bih mogla reći. Moja stranka je za ove izbore išla sa programom koji je naglašavao federalizaciju BiH, Bosnu i Hercegovinu bez entiteta, BiH u kojoj narodi nikako ne bi gubili nacionalni identitet, naprotiv jednakopravnost konstitutivnih naroda je maksima od koje smo i pošli. Međutim, mora se priznati, građani su opet ili bolje rečeno ovaj put ponajviše glasovali kao narodi, i tu nema dvojbe, izborni rezultati to potvrđuju. Kada je tako, onda svi, zaista svi koji smo izabrani na svim razinama upravljanja u državi imamo obvezu praviti državu po mjeri i željama naroda” – poručila je dr. Diana Zelenika.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *