HSP Jurišić-Jurišić i Vito Kvesić “na rastanku” podjeliše novce i stranku!

Politika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

hsp vito zvonko 18062015
ŠIROKI BRIJEG – Sukob između predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića i većeg broja članova ove stranke se nastavlja.

Nakon što je raspustio sve podružnice HSP-a BiH na čelu kojih su bile osobe koje mu više ne odgovaraju, Jurišić je odlučio ukinuti Klub HSP-a BiH u Skupštini ZHŽ-a, što će biti i službeno potvrđeno na idućoj sjednici Skupštine ZHŽ-a.

Naime, Ivan Jurišić, inače sin Zvonke Jurišića podnio je vodstvu skupštine dokument u kojem se izjašnjava kao neovisni zastupnik. Na ovaj način HSP BiH je izgubio svoj klub, a Viktor Kvesić funkciju predsjednika tog kluba.

Međutim ovaj potez obitelji Jurišić, iako se na prvu činio osvetom Kvesiću, izgleda u pozadini ima svoju financijsku svrhu. Naime, uskoro će iz županijsk og proračuna biti vršene isplate političkim strankama koje participiraju u Skupštini ZHŽ-a.

Po zastupniku stranka dobiva 9000 KM godišnje. Da je Ivan Jurišić ostao u HSP-u BiH, ovih dana bi ta stranka inkasirala 18 000 KM, devet na osnovu Jurišića, a devet na osnovu Kvesića, piše portal Dnevno.ba.

Međutim, budući da je Jurišić sada neovisni kandidat , novac se dijeli na drugačiji način. Devet tisuća maraka na osnovu Viktora Kvesića iz županijskog proračuna ide na račun stranke HSP-a BiH, međutim drugih devet, onih Ivana Jurišića, ide direktno na njegov privatni račun. Sudeći po svemu ovom, krajnji cilj stranke koja bi se uskoro mogla zvati HSP Jurišić-Jurišić izvući što više novca u svoje privatne džepove, te na isti način oštetiti stranku i onemogućiti njeno normalno funkcioniranje, te ju u konačnici ugasiti.

Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *