Predstava „Popravite kuću moju“ dramske sekcije Frame Ružići u prepunoj kino dvorani u Grudama

Kultura Umjetnost Vjerski sadržaji

dpkmg 31052015 0
GRUDE – Članovi dramske sekcije Frame Ružići u nedjelju 31. svibnja 2015. godine u prepunoj kino dvorani u Grudama odigrali su predstavu pod nazivom „Popravite kuću moju“.

Na samom početku predsjednica Frame, Monika Brzica, pozdravila je sve prisutne i zahvalila im se na velikom odazivu. Riječi hvale uputila je načelniku općine Grude Ljubi Grizelju, koji je nesebično potpomagao u organiziranju ove predstave, kao i Frami Drinovci, fra Stanku Ćosiću – samostan na Humcu, Biskupskom ordinarijatu Mostar, fra Slavenu Brekalu kao i svima drugima koji su pomogli u pripremi ove predstave.

dpkmg 31052015 1

Predstava je govorila o životu i obraćenju sv. Franje Asiškoga i sv. Klare. Framaši su na daskama koje život znače htjeli prikazati Božju objavu u ljudskom životu. Sadržavala je različite dijelove Franjine promjene i obraćenja. Prvo je prikazanje otkrivanje istine najbližim prijateljima, zatim majci i ocu. Prikazano je očevo nastojanje da ga ostavi u zemaljskim stvarima, suđenje pred biskupom Guidom… Nakon toga, Franjino djelovanje na Klaru i razgovori o njenoj odluci. Predočena je Franjina ljubav prema svemu stvorenom: Zemlji, vjetru, vodi, Suncu… U samoj predstavi bile su integrirane i Franjine dvije pjesme, Pohvale Bogu i Pjesma brata Sunca.

dpkmg 31052015 2

Na početku, kao i na kraju scenskog prikaza, framaši su otpjevali i Franjinu pjesmu „Bože moj dopusti mi“ kojom su pokazali važnost Franjina života i nasljedovanja njegova života.

Na kraju, s par prigodnih riječi obratio se ružićki župnik i duhovni asistent Frame, fra Tomislav Jelić koji je svojim poticajnim riječima istaknuo važnost Božje prisutnosti u ljudskom životu. Sveti Franjo je jedan od primjera takvih života.

Grude-online.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *