Zvonko Jurišić izbačen iz HSP-a BiH, Stanko Primorac emotivno o podjelama u stranci

Danas je u Ljubuškom, u salonu Bakus održan 6. (2. izvanredni) Sabor Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Od 230 pozvanih Saboru je nazočilo 183 sabornika iz 27 podružnica.

Od gostiju vrijedi istaknuti HPB (predsjednik Željko Koroman), HDZ 1990 (glavni tajnik Ivica Gašpar), HSP Herceg Bosne (Štefo Masatović), prof. Ante Paponja kandidat za načelnika općine Ljubuški, i Vjekoslav Čamber, koji su se, kratkim pozdravnim govorima, i obratili Saboru.

hspljubuski22052016 3

Nakon gostiju i kratkog zabavnog programa (Dream Team Babe), počeo je radni dio Sabora kojega je otvorio predsjednik HSP BiH Stanko Primorac s izvješćem i obrazloženjem razloga za održavanje 6. (2. izvanrednog) Sabora HSP BiH. U kratkom i emotivnom govoru se osvrnuo na donedavnu tradiciju podjela unutar pravaškog tijela i istaknuo kako neće dopustiti sramoćenje pravaške politike kojoj osnovni temelj mora biti moralnost, što do sada nije uvijek bio slučaj. Primorac je izvijestio sabornike i kako je HSP BiH prijavio sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima za 32 općine i 6 kandidata za načelnika/gradonačelnika.

U radnom dijelu Sabora su donešena odluke o radnim tijelima, usvojen je poslovnik te je usvojen novi statut Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika je, ponovno izabran Stanko Primorac, za predsjednika Glavnog stana Berislav Elez, a za doperdsjednike HSP BiH Viktor Kvesić, Lazo Raič, Željko Stipić. Za glavnog tajnika je izabran Petar Milić. Sve odluke su prošle jednoglasno.

hspljubuski22052016 1

Iz stranke su isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić, Zvonko Jurišić s jednim suzdržanim glasom a Vinko Jakić jednoglasno. I prije glasovanja ova točka dnevnog reda je pozdravljena gromoglasnim pljeskom velike većine sabornika.

Sve odluke na Saboru su donešene jednoglasno, s izuzetkom tri, od kojih su dvije donešene s jednim suzdržanim glasom i jedne s jednim glasom protiv, navodi se u priopćenju HSP-a BiH.

SirokiBrijeg.info