Home Vijesti Crna kronika Zvone iz Ljubuškog priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika

Zvone iz Ljubuškog priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika

0
Zvone iz Ljubuškog priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika

LJUBUŠKI – Optuženi Zvonimir Houdek (54) pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom priznao krivnju zbog udaranja policijskog službenika.

Optužnicom ovog tužiteljstva Houdeku je stavljeno na teret da je 25. srpnja 2017. godine napao službenu osobu u obavljaju poslova javne sigurnosti i nanio joj lakše tjelesne ozljede. Naime, optuženi je navedenog dana, u jednom momentu dok su ga policijski službenici PU Ljubuški prevozili u službene prostorije radi daljnje obrade, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,26 promila fizički napao policijskog službenika. Optuženi se u tom momentu nalazio na stražnjem sjedištu kada je nasrnuo na policijskog službenika koji je sjedio na suvozačevom mjestu i zatvorenom šakom udario ga u predjelu glave i uha, a policijski službenik je brzom reakcijom uspio odbiti daljnje napad optuženika.

Radi boljeg razumijevanja postupka, daljnji korak je upućivanje predmeta sucu radi zakazivanja ročišta na kojem će se razmatrati izjava o priznanju krivnje, pa ako sudac prihvati izjavu o priznanju krivnje, izjava će se unijeti u zapisnik i nastavit će se s raspravom za izricanje kaznenopravne sankcije. Ukoliko pak sudac odbaci izjavu o priznanju krivnje provest će se redovni postupak, a izjava o priznanju krivnje se ne može koristiti kao dokaz u daljem tijeku postupka, pojasnio je za portal SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info