Županijsko tužiteljstvo ŽZH radi na novom slučaju krivotvorenja medicinske dokumentacije ratnog vojnog invalida

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nastavlja rad na predmetima protiv osoba koje su u postupku priznavanja svojstva ratnog vojnog invalida upotrijebili krivotvorenu medicinsku dokumentaciju, to je za portal SirokiBrijeg.info potvrdio Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg.

Kako nam je kazao, novi predmet je došao na red dana 26. svibnja 2017. godine, gdje su podigli optužnicu protiv Marka Paradžika, rođenog 4. rujna 1974. godine u Ljubuškom, zbog kaznenog djela Krivotvorenja isprave iz čl. 373. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, koja je potvrđena od strane Općinskog suda u Ljubuškom.

Naime, optuženik se tereti da je pribavio lažnu medicinsku dokumentaciju o liječenju u SKB Mostar, koju je dana 18. lipnja 2007. godine predao Službi za branitelje iz Domovinskog rata Općine Ljubuški uz Zahtjev za priznavanje svojstva vojnog invalida HVO-a, na temelju koje dokumentacije je dobio rješenje kojim mu je priznato svojstvo ratnog vojnog invalida i pravo na isplatu mjesečnog novčanog iznosa od 234,88 KM, po osnovu prava na osobnu invalidninu, te mu je na taj način od 1.7.2007. godine svaki mjesec isplaćivan novčani iznos od 234,88 KM.

Dana 6. srpnja 2017. godine pred sutkinjom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom optuženik se izjasnio da nije kriv, te je spis proslijeđen sucu radi zakazivanja glavne rasprave u ovom predmetu, kazao nam je Josip Aničič.

SirokiBrijeg.info