Home Vijesti Crna kronika Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega zbog 54 stabljike trave

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega zbog 54 stabljike trave

0
Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega zbog 54 stabljike trave

ŠIROKI BRIJEG – Nakon dostavljanja Izvješća o počinjenom kaznenom djelu od strane PU Široki Brijeg i dokaza dostavljenih uz isto, Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo je istragu protiv tri osobe M.L. (38), B.R. (38) i I.L. (38) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinili kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, potvrdio je za SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Navedene osobe sumnjiče se da su u mjestu Gostuša, općina Široki Brijeg, znajući da je uzgoj indijske konoplje zakonom zabranjen, zasadili više sjemenki indijske konoplje, koje su potom zalijevali i uzgajali, te su iznikle 54 stabljike. Dana 6.9.2017. godine prilikom ulaska u zasad u trenutku kada su ih policijski službenici namjeravali lišiti slobode pustili su psa pasmine „Američki stanford“ na njih bez povodca i zaštitne korpe na njušci koji je počeo režati i kretati se prema njima. U momentu kad se pas došao u neposrednu blizinu policijskih službenika osjećajući se ugroženo jedan policijski službenik je radi otklanjanja prijetnji i opasnosti od ozbiljnih ozljeda policijski službenika izvadio pištolj i ustrijelio psa. Nakon toga policijski službenici su lišili slobode osumnjičenike i navedene stabljike prilikom vršenja očevida oduzeli.

SirokiBrijeg.info