Zoran Galić, direktor GP BiH, poznati FABUS-ovac, ne može, da u svom neznanju i nesnalaženju svakog tjedna ne iznenadi javnost. Učestalost intervjua sarajevskim medijima govori da Galić ima potrebu uspostaviti neki oblik ravnoteže zbog istraga koje protiv njega provodi SIPA. On se kroz intervjue dodvorava bošnjačkim političarima, pa javno kaže kako je normalno da bolje surađuje s njima, nego sa Srbima i Hrvatima, piše portal Ljubuski.net.

Da dobro ste pročitali. U intervjuu tjedniku Dani za “napade” na njega optužio je Hrvate u GP BiH, koji su najmalobrojniji u ovoj agenciji.

Najbolji suradnik Zijad Srabović

Za najboljeg suradnika smatra svog zamjenika Zijada Srabovića i, kojeg li kontrasta, baš u trenutku uhićenja Hrvata u Orašju. Zijad Srabović je osumnjičenik za ratni zločin i nikako da dođe na red za procesuiranje, dok Hrvate hvataju 10 odjednom.Svakako da Galić mora surađivati sa svojim kolegama, ali javno lickati bošnjačku politiku kako bi se spasili od procesuiranja je licemjerno.Na poziciju direktora nije došao po stručnosti, već nacionalnom ključu, ali izgleda više ne osjeća zaštitnički odnos iz hrvatske politike, jer se šuška kako slijedi njegova smjena.

O lažnoj diplomi opet ništa

Lažna diploma FABUS-a s kojom je sve stekao na nezakonit način, provodio pravni šlamperaj u MUP-i ZHŽ, komunicirao s kriminalcima, i još puno strašnog i dokumentiranog kriminala, za njega su izgleda samo objede.

Čak je kazao da GP ima malo djelatnika. Brojka od 1800 je mala pa po Galiću jedan policajac dolazi na 30 km granice. To je baš matematika sa FABUS-a, jer država BiH ima oko 1500 km državne granice. Izgleda da na FABUS-u ekonomistima i to diplomiranima matematika ne treba.

Istrage

Istraga diplome FABUS Zorana Galića je prema informacijama završena. Nedvojbeno je utvrđeno kako se radi o lažnoj diplomi. Tako su sve pozicije na kojima se nalazio dostignute s lažnom diplomom, a to traži kaznenu odgovornost. Čeka se trenutak njegovog razrješenja, doznaje se iz političkih krugova.

Trebamo se zapitati kako je moguće da hrvatska politika postavlja takvu osobu na tako važne pozicije, još s lažnim obrazovanjem i da za sve svoje probleme optužuje Hrvate. To zahtjeva političku i psiho analizu.

Ljubuski.net