Home Sport Ostali sportovi Zlatko Mišetić: Dok god budem mogao trčati, nastupat ću na mini maratonu Polog – Široki Brijeg

Zlatko Mišetić: Dok god budem mogao trčati, nastupat ću na mini maratonu Polog – Široki Brijeg

0
Zlatko Mišetić: Dok god budem mogao trčati, nastupat ću na mini maratonu Polog – Široki Brijeg

Priznanje za najstarijeg sudionika na 26. mini maratonu Polog – Široki Brijeg primio je poznati ljubuški maratonac Zlatko Mišetić.

Ni kiša koja je padala nije ga spriječila da istrči ovu zahtjevnu utrku, koja se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja 26. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu, i tako u svoju bogatu riznicu pospremi još jedan pokal.

Dočekom u Širokom Brijegu bio je oduševljen, kao i svake godine, i s radošću prepričava dojmove:

„U Širokom Brijegu me baš vole, svi su me pozdravljali, slikali su se sa mnom. Ovo mi je bio 19 nastup u Širokom Brijegu. Ako Bog da zdravlja, nastupiti ću i dogodine, to će mi biti jubilarni 20. nastup, a nadam se da ću nastupati na ovom maratonu dok god budem mogao trčati“, rekao je za Radio Ljubuški Mišetić, koji je zašao u 65. godinu života.

Prvo mjesto u Širokom Brijegu osvojio Imoćanin Marino Jukić, dok je njegov kolega Ivan Dračar, također iz Imotskog samo sekundu iza njega utrčao u ciljnu arenu. Trećeplasirani je bio Vinko Sliško iz Atletskog kuba Puls iz Tomislavgrada.

Mišetić je istaknuo kako, iako on sam ima godina koliko prva trojica zajedno, ne razmišlja o prestanku nastupanja na maratonima.

Jedino mu je žao što nije u mogućnosti sudjelovati na svim natjecanjima na koja ga pozivaju, te se boji da će, ne zbog manjka volje ili kondicije, već zbog materijalnih problema i nedostatka financijskih sredstava, biti prisiljen smanjiti trkačke nastupe i propustiti neke maratone koji mu pružaju veliku radost u životu.

„Ako bude sponzora, nastupati ću gdje god me pozovu“, zaključio je na kraju.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški