Home Sport Rukomet Ženski rukometni klubovi do daljnjeg obustavljaju natjecanja u Premijer ligi BiH

Ženski rukometni klubovi do daljnjeg obustavljaju natjecanja u Premijer ligi BiH

0
Ženski rukometni klubovi do daljnjeg obustavljaju natjecanja u Premijer ligi BiH

Udruženje ženskih rukometnih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine obavijestilo je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH (UO RSBiH) da je svih 12 klubova, sudionika Premijer lige BiH donijelo odluku da obustavi natjecanje u sezoni 2017./2018. do rješavanja njihovih zahtjeva.

Udruženje se 26. rujna obratilo UO RSBiH i povjereniku natjecanja Arijani Vojić zahtjevom, u kojem se između ostalog traži, smanjenje troškova ženskim rukometnim klubovima u Premijer ligi BiH kao i poboljšanje statusa ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da Udruženje do danas nije dobilo odgovor, doneseni su zaključci u kojim se od UO RSBiH zahtijeva da radi u interesu klubova i protiv dugogodišnje diskriminacije.

“Nezauzimanjem stava oko naših zahtjeva od 26. rujna nastavlja se dugogodišnje ignoriranje i diskriminacija ženskog rukometa i ženskih rukometnih klubova u BiH. Ignoriranje naših zahtijeva za smanjenjem troškova natjecanja i to kroz ograničenje troškova klubova za službene osobe na 500 KM po utakmici i oslobađanje od plaćanja kotizacije za ženske klubove za sezonu 2017./2018, samo pokazatelj da ne postoji ni minimum razumijevanja niti dobre volje da UO RSBiH uradi išta čime bi pomogao i olakšao rad ženskih rukometnih klubova”, navodi se, između ostalog, u priopćenju Udruženja ženskih rukometne klubova.

Iz Udruženja napominju da se i dalje ništa ne radi kada je u pitanju ženska reprezentacija i da je podrška ženskom rukometu u BiH od strane UO RSBiH samo deklarativna te da se ne radi apsolutno ništa osim obećanja na ostvarivanju jednakopravnosti ženskog rukometa.

Udruženje je najavilo da će o stanju ženskog rukometa u BiH obavijestiti i Europsku rukometnu federaciju (EHF).

Nakon dva odigrana kola odluku o obustavi natjecanja u Premijer ligi BiH donijelo je sljedećih 12 klubova: RK llidža, OŽRK Jedinstvo AR, HŽRK Grude ŽRK Mira, ŽRK Krivaja ŽRK Neretva, ŽRRK Izviđač CO, HRK Katarina, ŽRK Bihać, ŽRK Dubica, i ŽRK Hadžići DIDO.