Home Vijesti Crna kronika Željko Rupčić iz Ljubuškog porekao krivnju za “Speed”, sada je na tužiteljstvu da to dokaže!

Željko Rupčić iz Ljubuškog porekao krivnju za “Speed”, sada je na tužiteljstvu da to dokaže!

0
Željko Rupčić iz Ljubuškog porekao krivnju za “Speed”, sada je na tužiteljstvu da to dokaže!

Dana 26.10.2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom optuženi Željko Rupčić je izjavio da nije kriv za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnu drogu.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom je stavljeno na teret da je dana 15. siječnja 2017. godine u Mostaru, od njemu poznate osobe, kupio opojnu drogu „Speed“, znajući da je kupovina i prodaja iste zakonom zabranjena. Istog dana prilikom kontrole prometa optuženi je zaustavljen od strane djelatnika PU Ljubuški u mjestu Mostarska vrata, općina Ljubuški. Kod optuženog je pronađena opojna droga „Speed“, neto mase 90,120 grama, digitalna vaga i makazice na kojima su pronađeni tragovi opojne droge.

Radi boljeg razumijevanja postupka, s obzirom da je optuženi negirao krivnju, predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave, na kojoj je tužiteljstvo dužno dokazati da je optuženi kriv za kazneno djelo za koje se tereti. Dakle, teret dokazivanja je na tužiteljstvu, kazao je za portal SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info