Zdenko Grbavac: Imamo priliku suprostavititi se Borcu, a za kraj sezone želmo pobjedu nad Konjuhom

LJUBUŠKI – Uvjerljive igre i odlični rezultati ljubuškog Izviđača ove sezone ukazuju da se mlada momčad izdignula spram konkurencije rukometne Premijer lige, te se primiče prethodnih godina neprikosnovenom SEHA ligašu banjolučkom Borcu koji je osvajač duple krune tri sezone zaredom.

U prilog tome svakako ide 13 pobjeda i jedan tijesan poraz u Maglaju, pogotovo uvjerljiv trijumf u gostima kod drugoplasirane Vogošće (33:21).

– Borac je promijenio trenera i nekoliko igrača spram prošle sezone, pa ćemo tek vidjeti gdje smo. Vjerujem da smo im se približili, ali ćemo vidjeti u doigravanju koliko i je li to dovoljno, kaže trener Skauta Zdenko Grbavac.

Mladi rukometaši bilježe stalni progres, a to jasno pokazuju rezultatima ekipe.

– Najavljivali smo u predsezoni da želimo imati kvalitetu više i to pokazujemo. Igrači su napredovali pojedinačno, ali to se posebno vidi u ekipnom smislu. Malo je nezgodno govoriti o pojedincima, ali mislim da je lijevi bek Josip Šarac (1998. godište) najviše napredovao ove sezone. Ipak, svi su dali svoj obol rezultatima, kaže Grbavac.

Od Vogošće, Maglaja i Dervente se očekivalo da budu teži protivnici.

– To su ekipe koje će se sigurno pojačati u stanci, u nastavku to neće biti iste ekipe. U doigravanju će biti teže, ali mi ne planiramo mijenjati ovu momčad. Proljetni dio prvenstva ćemo pokušati iskoristiti da se uigramo, što bolje fizički pripremimo i tempiramo formu za doigravanje, govori Grbavac.

Prije stanke imaju još jednu utakmicu, protiv šestoplasiranog tima Konjuha iz Živinica.

– Konjuh nije loša ekipa, ali mi smo na našem terenu favoriti. Nastojat ćemo odigrati maksimalno ozbiljno kako bi se lijepo oprostili od publike za prvi dio natjecanja, zaključio je Zdenko Grbavac.

Poziv Erešu je “mazanje očiju”

Talentirano desno krilo Izviđača, Josip Ereš (20), je nakon dugo vremena ponovno uvršten na popis A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali njegov rezervni dio. Još jedna je to potvrda dobrog rada u klubu, ali Ereš je ovakvo priznanje dobivao već ranije…

– Mislim da je to samo “mazanje očiju” jer je Ereš zaslužio da bude na glavnom popisu od 18 reprezentativaca. Ali izbornik bira i ima pravo da poziva koga hoće, prokomentirao je Grbavac odluku Dragan Markovića.

Dnevni list