Zbog stanja u MUP-u ZHŽ sve više policijskih službenika izravno prosvjeduje ravnatelju policije ZHŽ Milanu Galiću

Žestoko je opiranje kriminalnih struktura oko zaštite Miroslava Galića rezultat je sve većeg pritiska policijskih službenika i politike da Galić napusti MUP ZHŽ. Svi pokušaji zataškavanja nezakonitosti oko statusa Miroslava Galića su pale u vodu. Cijeli slučaj je preuzelo Federalno tužiteljstvo, koje je već upoznato s kriminalom oko Miroslava Galića, o čijoj karijeri svjedoči pravomoćna presuda Županijskog suda u Širokom Brijegu iz 2006. godine i sve nezakonito nakon toga.., piše portal Ljubuski.net.

Zbog stanja kriminala u MUP-u ZHŽ i neučinkovitosti Tužiteljstva ZHŽ, točnije pokušaja njegova zataškavanja, u Sarajevo je pozvana glavna tužiteljica Vesna Ćavar, koja je jučer provela na sastanku u Federalnom tužiteljstvu F BiH. Ona isključivo želi relativizirati stvar i spasiti što se spasiti da.

Zbog zataškavanja slučaja oko Miroslava Galića podnijeta je kaznena prijava protiv tužitelja Mladena Hrstića. Postupak istrage je, rješenjem glavnog federalnog tužitelja, povjeren Tužiteljstvu Zeničko dobojskog tužiteljastva. Izgledno je proširenje istrage na još nekoliko osoba.

Zbog stanja u MUP-u ZHŽ sve više policijskih službenika izravno prosvjeduje ravnatelju policije ZHŽ Milanu Galiću, jer smatraju da je vrijeme da policija u ZHŽ prijeđe u okvire zakonitog rada.

Zašto Miroslav Galić traži sve veću špijunažu pojedinaca

mgš11317

Iz ovog dopisa, kojeg smo objavili prije mjesec dana, je vidljivo što “žulja” Miroslava Galića. Isti se nezakonito nalazi na poziciji načelnika Odjela kriminaliteta Uprave policije, iako ne ispunjava zakonom predviđene uvjete. Naime Miroslav Galić ima, kako je i vidljivo, čin višeg inspektora i VŠS, a za poziciju je potrebno imati čin glavnog inspektora i VSS.

Najavljen je njegov premještaj na čelo “Krima” u PU Posušje, ali kako se doznaje niti u Posušju ne žele njegov dolazak.

Situacija oko njega se sve više usložnjava, ali i oko osoba koje ga brane iz samo njima znanih razloga.

Ljubuski.net