Home Vijesti Crna kronika Zbog razbojništva u Ljubuškom dojici pritvot, jedan na slobodi!

Zbog razbojništva u Ljubuškom dojici pritvot, jedan na slobodi!

0
Zbog razbojništva u Ljubuškom dojici pritvot, jedan na slobodi!

Županijsko tužiteljstvo ŽZH dana 28.9.2017. godine podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora za dvojicu osumnjičenika Z.S. (34) i T.Ć (35) sucu za prijašnji postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu zbog sumnje da su počinili kaznenog djelo Razbojništva.

Sudac je donio rješenje kojim je odbio prijedlog za određivanje pritvora na koje je izjavljena žalba od strane Županijskog tužiteljstva, te je isto ukinuto od strane Vijeća Županijskog suda u Širokom Brijegu i predmet vraćen sucu na ponovno odlučivanje.

Aktualno, pritvor je određen za osumnjičenog Z.S., zbog bojazni od utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanja kaznenog djela, dok je prijedlog za određivanje pritvora drugog osumnjičenog T.Ć. u postupku po žalbi s obzirom da je sudac odbio isti.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništva za trećeg osumnjičenog I.R. (29) Županijsko tužiteljstvo ŽZH podnijelo je dana 18.10.2017. godine prijedlog za određivanje pritvora pomenutom sudu, koji je odredio pritvor osumnjičenom I.R. zbog bojazni od utjecaja na sudionike, svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela.

Pritvor za oba osumnjičenika Z.S. i I.R. određen je u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Osumnjičenicima Z.S. (34), T.Ć (35) i I.R. (29) se stavlja na teret da su dana 22.9.2017. godine u Ljubuškom točnije u automat klubu izvršili kazneno djelo Razbojništva uz prijetnju vatrenim oružjem. Tom prilikom osumnjičeni su otuđili određeni iznos novca iz automat kluba nakon čega su udaljili u nepoznatom smjeru.

Više detalja o navedenom događaju u ovom trenutnu neće se iznositi u javnost u cilju zaštite istrage, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info