Home Vijesti Crna kronika Zbog razbojništva Josip Antić nepravomoćno osuđen na zatvor u trajanju od 25 mjeseci

Zbog razbojništva Josip Antić nepravomoćno osuđen na zatvor u trajanju od 25 mjeseci

0
Zbog razbojništva Josip Antić nepravomoćno osuđen na zatvor u trajanju od 25 mjeseci

Josip Antić (27) iz Ljubuškog u ponovnom suđenju na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 1 (jedan) mjesec zbog razbojništva počinjenog uporabom opasnog oruđa i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama, kazao je za portala SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom Josipu Antiću stavljeno je na teret da se dana 10.12.2013. godine vozilom marke VW „Golf“ 2 sa nepripadajućim registarskim pločicama dovezao u Posušje u blizinu STR „I…“, vlasništvo B.C. Odmah po dolasku izašao je iz vozila i ušao u trgovinu, pa nakon što je kupio bon za mobitel, vratio se u vozilo i čekao trenutak kada će djelatnica trgovine ostati sama. Kada je djelatnica ostala sam u trgovini ušao je u trgovinu sa nožem u ruci i istoj rekao „Daj pare“, a kada ga je upitala „Kakve pare“, zaprijetio joj je govoreći „Daj brže sve pare iz kase ili ću te zaklati“, pa kada mu je djelatnica trgovine u strahu za vlastiti život dala pare istrčao je iz trgovine sjeo u vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu. Dana 17.12.2013. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje zaustavljen je i kontroliran od strane djelatnika PU Posušje kojom prilikom mu je vozilo VW „Golf“ 2 privremeno oduzeto i u istom su pronađeni predmeti uporabljeni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će nakon analize pismenog otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdio nam je Anićić.

SirokiBrijeg.info