Zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, produljen pritvor razbojniku automat kluba u Ljubuškom

Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu dana 17.1.2018. godine produljilo je pritvor osumnjičenom I.R. (30) za još tri mjeseca, potvrdio je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH zatražilo je od Vijeća Županijskog suda u Širokom Brijegu da se prema osumnjičenom produlji pritvor zbog opasnosti da bi isti mogao ponoviti kazneno djelo.

Osumnjičeni ima pravo izjaviti žalbu na rješenje o produljenju pritvora u roku od tri dana. O eventualnoj žalbi odlučivat će Vrhovni sud F BiH. Za podsjetiti je da se osumnjičenik nalazi u pritvoru od 17.10.2017. godine.

Istraga se provodi jer postoji sumnja da je osumnjičenik I.R., zajedno sa Z.S. (35) i T.Ć. (36) dana 22.9.2017. godine u večernjim satima izvršio razbojništvo. Naime, navedeni trojac se sumnjiči da je uz uporabu vatrenog oružja od djelatnice automat kluba u Ljubuškom oduzeo određeni iznos novca u raznim apoenima. Toga dana osumnjičenici su se vozilom dovezli u blizinu automat kluba, a zatim su maskirani sa automatskom puškom AK-47 ušli su u automat klub. Po ulasku u automat klub iz puške su ispalili jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice i zatražili novac, a nakon što su isti uzeli, vozilom su se udaljili u nepoznatom pravcu.

SirokiBrijeg.info