Dana 12.ožujka 2020. godine, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke na temelju naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donosio je odluku da se obustavlja rad u dječjim vrtićima, osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u trajanju od 15 dana.

Nakon ove preporuke, određene školske ustanove na području ŽZH I HNŽ-a donijele se Odluku kako će u to vrijeme biti i obustavljena prodaje školskih i fakultetskih diploma u ovom području za sve građana Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, doznaje SirokiBrijeg.info iz nepouzdanih izvora.

Kako su nam kazali pojedini profesori koji održavaju predavanja u ovim ustanovama, istima je naređeno da ne dolaze na posao, kako ne bi uhodanom administrativnom osoblju koje je trenutno preopterećeno s uređenjem školskih dnevnika u drugim školama prenijeli virus COVID-19.

Tako da zbog ove trenutne situacije prodaja diploma će biti obustavljena sve do 1.travnja, a svi koji nisu došli na vrijeme do svojih diploma, pozivaju se na strpljenje.

Dodajmo pri tome kako će se i zbog ove obustave prodaja diploma privremeno odgoditi svi javni natječaji za zaposlenje u državnim službama.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

NAPOMENA: Tekst je satiričnog sadržaja na prenapuhanu medijsku pompu oko virusa koji prijeti “istrebljenju čovječanstva” i brašna u trgovinama!