Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Završena obnova dalekovoda Široki Brijeg – Grude u koji je uloženo oko 3 milijuna KM

Završena obnova dalekovoda Široki Brijeg – Grude u koji je uloženo oko 3 milijuna KM

0
Završena obnova dalekovoda Široki Brijeg – Grude u koji je uloženo oko 3 milijuna KM

Radovi na rekonstrukciji dalekovoda DV 110 kV Mostar 4 Široki Brijeg – Grude, okončani su i nakon obavljanja internog tehničkog prijema dalekovod je pušten u rad, priopćeno je danas iz Elektroprijenosa BiH.

DV 110 kV Mostar 4 Široki Brijeg – Grude je dio nekadašnjeg dalekovoda 110 kV HE Kraljevac – Mostar izgrađenog na armirano-betonskim (AB) stubovima koji se nalaze u pogonu više od 60 godina te je većem dijelu njihovih elemenata istekao rok trajanja.

Zbog toga je bilo nužno provesti sveobuhvatnu rekonstrukciju radi očuvanja stubova i povećanja prijenosne moći, sigurnosti i pouzdanosti pogona ovog dalekovoda.

Uprava Kompanije donijela je odluku o kompletnoj rekonstrukciji, a kao najpovoljniji ponuđač i izvođač radova izabran je Konzorcij: „Dalekovod“ d.o.o. Mostar i „Dalekovod“ d.d. Zagreb.

Ukupna duljina rekonstruiranog dalekovoda je 26,75 km i sanirano je 99 armirano-betonskih stupova, dok je nekolicina istih, zbog svoje dotrajalosti, zamijenjena novim cijevnim poligonalnim portalnim stupovima.

Radovi su otpočeli krajem svibnja 2015. godine, a vrijednost ovog investicijskog projekta je 2.921.922,33 maraka.

SirokiBrijeg.info