Završen natječaj: 400 filmova pristiglo na 17. MFF

ŠIROKI BRIJEG – Završen je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 17. Mediteran Film Festival koji će se od 24. do 27. kolovoza održati u Širokom Brijegu. Pripreme su u punom jeku a najbolji filmovi za natjecateljski program biraju se među 400 naslova pristiglih na MFF adresu.

Selektor festivala Damir Čučić pregledat će dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 17. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

MFF djeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika. Na jednom od najvećih dokumentarnih festivala u regiji tako će se i ovu godinu, uz spomenuti natjecateljski program, moći vidjeti i najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora. MFF s ponosom nastavlja i suradnju s filmskom mrežom HBO kao i projektom Otvorenog kina u središtu grada.

Festival ide korak naprijed i s organizacijom filmskih radionica te će nastaviti suradnju s “Outside the Lens”, američkim filmskim kampom iz San Diega i početi s edukacijom već sredinom kolovoza. U tijeku je izrada vizualnog rješenja za ovogodišnji Festival, a organizatori poručuju kako uz dobru filmsku atmosferu ni ovu godinu neće izostati odlična zabava i druženje na filmskom trgu te ležerni i opušteni after partyi, po kojima je MFF poznat i omiljen, priopćeno je iz MFF-a.

SirokiBrijeg.info