Home Ostale rubrike Auto - Moto Zašto svi pričaju o važnosti zimskih guma? 5 najbitnijih razloga

Zašto svi pričaju o važnosti zimskih guma? 5 najbitnijih razloga

0
Zašto svi pričaju o važnosti zimskih guma? 5 najbitnijih razloga

Sigurno ste primijetili da su jutarnje temperature već blizu nule. To su zimski uvjeti koji zahtijevaju dobre zimske gume.

Nije tajna da će policija ‘pošteno’ kazniti vozača u slučaju da mu vozilo ne posjeduje adekvatnu zimsku opremu. U našim uvjetima, gdje se nađe poneki nedovoljno informiran vozač i još više onih sa realnom nemogućnošću da se udovolji svemu što traže sve stroži zakoni, jednostavno je teško očekivati da se sva vozila kotrljaju na optimalnim gumama.

Drukčije kazano, hladni zimski uvjeti traže dobre zimske gume, a to – nažalost – često nije slučaj sa vozilima na cesti.

Zato često vidimo vozila sa starim ljetnim gumama usred prosinca, ali i poneke ‘lance’ u prtljažniku koji su često samo alibi za policiju.

Što su dakle glavni razlozi zbog kojih biste definitivno trebali razmisliti o ulogu u 4 kvalitetne zimske gume?

1. Na temperaturama ispod +7 °C, ljetne gume dramatično gube svojstva prianjanja jer su oblikom i materijalom predviđene za vreli ljetni asfalt. U praksi, to znači da je na ljetnim gumama riskantno voziti hladnim jesenskim jutrima ili noćima, a posebno zimi kada kapljice vode postaju led, a cesta klizalište na kojem možete otklizati u potencijalnu katastrofu

2. Zimske gume su inženjeri projektirali za najteže zimske uvjete, i odlično se ponašaju po hladnoći, snijegu, ledu i kiši

3. Gume su jedini kontakt između vašeg vozila i ceste, i uzalud sav novac svijeta uložen u vozilo i njegove kočnice, opremu i ostalo – ako vozite na ljetnim gumama na temperaturi od -5 °C, posebno ako su te gume već „izvožene“

4. Potencijalna šteta koja može nastati zbog neodgovarajućih guma, gledajući samo na materijalnu imovinu, daleko premašuje vrijednost novog seta guma, a ljudske živote i zdravlje da i ne spominjemo

5. Solidne nove gume su sve dostupnije! Ne zaboravite da je nova zimska guma srednje klase na ledenih -10 °C puno korisnija od prastare ljetne gume.

U akciji koja traje u širokobriješkom Autosalonu M, uz kupljeno vozilo ćete dobiti potpuno besplatno set 4 nove zimske gume, i to iz provjerene njemačke grupacije Continental čije gume redovito zauzimaju najbolje pozicije u testovima širom svijeta.

Uz to, savjetnici Autosalona M će za vas odabrati optimalnu dimenziju gume koja najbolje odgovara vašem vozilu, i zakazati vam termin u najopremljenijem servisu za gume tako da izbjegnete svu gnjavažu oko čekanja i gužvi.

Najbrže kupce nekog od atraktivnih vozila iz ponude Autosalona M čeka dodatna pogodnost: popust do čak 1 500 KM!

Kontaktirati ih možete i na +387 63 402 618 (može Viber i Whatsapp) ili info@asm.ba, a slobodno uživajte u razgledavanju odličnih automobila na asm.ba.

Ova ponuda je količinski i vremenski ograničena, zato požurite!