Nakon što je u siječnju otkazana izvanredna skupština dioničara Aluminija Mostar, Nadzorni odbor je na jučerašnjoj sjednici donio odluku o ponovnom sazivanju najvišeg tijela odlučivanja u ovoj kompaniji.

Izvanredna skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar bit će održana 21. 2. 2020. godine u sjedištu Društva, doznaje Bljesak.info.

Na skupštini bi se trebalo izjašnjavati o odluci o zaključenu ugovora o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar s društvom M.T. Abraham Group S.A. Također da na jučerašnjoj sjednici nije razriješen direktor Društva Aluminij, Dražen Pandža, dok je tehnički direktor Boris Vican razriješen zbog odlaska na novi posao.

Samim time Nadzorni odbor još uvijek nije odredio osobu koja bi trebala preuzeti Aluminij d.d. u prijelaznom periodu, do konačnog razrješenja sudbine nekadašnjeg gospodarskog diva.

Inače, na sjednici NO-a jučer su u prijedlog ugovora s Abraham Grppom, o kojem će svoje mišljenje dati i Vlada FBiH, unesene i određene preinake, najviše u stavkama koje se tiču radnika. Tako je ubačena stavka da investitor mora u roku od pet godina vratiti svih 900 radnika na svoja radna mjesta.

Tek treba vidjeti kako će završiti ova priča, s obzirom da ne postoji ni politička volja za rješavanjem pitanja Aluminija, odnosno njegove propasti. I dalje je nejasno hoće li se službeno pokrenuti stečajni postupak ili će se pokušati nešto nanovo pokrenuti. Jedino je jasno da su radnici ostali bez posla i da se snalaze kako tko zna i umije. Manji dio političkih podobnika je već zbrinut, ali veći dio onih koji nemaju ‘zaleđinu’ ostavljen je da bira između biroa i inostranstva.

Bljesak.info