Zar su kriminalci iz policije ZHŽ-a veće “face” od Čosića i Čovića?

LJUBUŠKI – Cijela Hercegovina i šire je zgrožena kriminalom koji je usko povezan sa sadašnjim policijskim strukturama u ZHŽ-u.

Izgleda da su samo veliki optimisti očekivali da će se trenutačni ministar Zdravko Boras i v.d. komesara Milenko Madunović odvažiti i suspendirati osobe za koje se taj kriminal veže. Ili možda se ne smiju odvažiti na taj potez iz njima i ostalima znanih razloga?

Sve je poznato oko načelnika Odjela krim policije Miroslava Galića i suspenzije nema. Sve je jasno oko Bore Leke, revnog predsjednika Policijskog odbora, koji druge kažnjava, a on još nije suspendiran i protiv njega nije započela istraga.

Dalibor Marjanović, je već sada bivši šef Krim policije PU Široki Brijeg. Njega su političari iz Širokog Brijega brzo pospremili u Ljubuški i izgleda nikome ništa, suspenzije nema, piše portal Ljubuski.info.

Tko štiti ove ljude, ministra Borasa i Madunovića?

Je li to politika ili kriminalni lobi, ili sve pomalo zajedno, sasvim je svejedno. Nepostupanje u ovom slučaju predstavlja kazneno djelo i jasno govori što se zapravo događa u MUP-u i kolike su razmjere kriminala.

Jasno je da sadašnji vodeći ljudi nisu dorasli stanju, ali nije jasno kako Zdenko Ćosić šuti, kako ne reagira Dragan Čović ili to možda i oni priznaju da je “vrijeme kriminala” vječna kategorija.

No, svi zaključujemo da se policija po djelima poznaje i da se ne zavaravamo istrage će se odraditi, ali to ne može činiti MUP ZHŽ, jer za to nisu kadri od straha i prijateljstva sa onima što kriminal rade.

Danas je zadnji zakonski dan za pokretanje stegovnih postupaka.

Ljubuski.info