Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Zaobilaznica u Ljubuškom se “šminka”: Drvored, rasvjeta, treći trak, s obje strane nogostup

Zaobilaznica u Ljubuškom se “šminka”: Drvored, rasvjeta, treći trak, s obje strane nogostup

0
Zaobilaznica u Ljubuškom se “šminka”: Drvored, rasvjeta, treći trak, s obje strane nogostup

LJUBUŠKI – U posljednjih nekoliko mjeseci u Ljubuškom se izvode radovi koji će značajno uljepšati grad i unaprijediti i poboljšati promet te sigurnost građana, piše Večernji list BiH.

Nakon što su završeni radovi u dvjema ulicama u središnjem dijelu grada, prešlo se na istočnu gradsku zaobilaznicu, koja je sastavni dio magistralne ceste Mostar – Čitluk – Ljubuški, gdje se račva prema trima graničnim prijelazima za Hrvatsku – Crvenom Grmu, Bijači i Orahovlju. Zaobilaznica se preuređuje tako što će se s obje strane izgraditi nogostup i zasaditi drvored, postaviti rasvjeta i napraviti treći trak na raskrižju sa semaforom s kojeg se odvaja cesta za naselje Pregrađe i Metković.

Vrijednost radova

U poslu smo zatekli radnike domaće građevinske tvrtke T&D Company: Zorana Bokšića, Ivana Šošića, Željka Bebića, Marka Biška i Marija Lauca. Nakon nesnosne žege koja ih je pržila proteklih dana stiglo je osvježenje.

– Trenutačno postavljamo rubnjake na nogostupu. Bila je velika vrućina ovih dana, ali navikli smo na to, mora se raditi i završiti posao na vrijeme, kaže Ivan Šošić. Radovi se izvode na dionici dužine 900 m, od kružnog toka pokraj nogometnog stadiona Babovac, preko raskrižja do otprilike neslužbene javne tržnice gdje stoje kamioni s drvima. – Vrijednost radova je oko 185.000 KM, financira ih JP Ceste Federacije BiH, izvođač je Putevi Grude, podizvođač T&D Company Ljubuški, a nadzor obavlja Integra Mostar. Planom je bilo predviđeno da se nogostup asfaltira, međutim, Općina Ljubuški je odlučila da se postavi kocka, a to su tražili i mještani, i ona će snositi razliku u cijeni. Rasvjetu i drvored u ukupnom iznosu 100.000 maraka financira JP Parkovi Ljubuški.

Rok završetka radova je 60 dana.

Imamo projekt uređenja cijele obilaznice, od starog kružnog toka kod stadiona Babovac, do novog kružnog toka kod novog groblja u ukupnoj dužini od 2100 m, i taj preostali dio od 1200 m će se raditi kasnije – objašnjava dipl. inž. građevine Stanko Musa, koordinator radova ispred Općine Ljubuški.

Uređenje obilaznice

No, to nije sve.

Već od 1. kolovoza počet će radovi na cjelovitom preuređenju ulice koja vodi od zgrade županijskoga MUP-a do zgrade Općine: uređenje kolnika, kanalizacije,
nogostupa, parkirnih mjesta i drvoreda. Te će radove financirati Općina.

Ivan Kaleb / Vecernji.ba