Home Vijesti Crna kronika Zakazano ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje Emira Zaimovića

Zakazano ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje Emira Zaimovića

0
Zakazano ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje Emira Zaimovića

Pred Županijskim sudom u Mostaru dana 8. rujna 2017. godine u 10,00 sati zakazano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje optuženika Emira Zaimovića (48) državljanina Crne Gore, zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 2 KZ F BiH u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333 st. 1 KZ F BiH, navodi se u priopćenu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Podsjećam, optuženik je dana 21. srpnja 2017. godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu priznao krivnju zbog izazivanja prometne nezgode u kojoj je smrtno stradao M.I.(49) iz Širokog Brijega.

Emir Zaimović je dana 15. lipnja 2017. godine, u večernjim satima, u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju ugrozio javni promet na cesti dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala.

Zaimoviću se stavlja na teret da je, krećući se magistralnom cestom Široki Brijeg-Posušje, svojim vozilom marke „Renault Laguna“ u jednom trenutku iznenada prešao na suprotnu kolničku traku kojom se u tom momentu kretalo vozilo marke „VW-Passat“, kojim je upravljao M.I., posljedicom čega je došlo do sudara dvaju vozila, uslijed kojeg je M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

SirokiBrijeg.info