Home Vijesti Crna kronika Zakazano ročište Davoru Šimiću zbog prometne nesreće u Posušju u kojoj je suvozač zadobio teške tjelesne ozljede

Zakazano ročište Davoru Šimiću zbog prometne nesreće u Posušju u kojoj je suvozač zadobio teške tjelesne ozljede

0
Zakazano ročište Davoru Šimiću zbog prometne nesreće u Posušju u kojoj je suvozač zadobio teške tjelesne ozljede

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva podignutu protiv Davora Šimića rođenog 1998. godine u Mostaru, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 17.4.2017. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje, izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke „Škoda Fabia“.

Optuženi je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila, kretao se brzinom od oko 90 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, dovodeći u opasnost živote ljudi, na što je i pristao.

U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

Predloženo je da optuženom izreke uvjetna osuda, utvrdi kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako optuženik u roku od 1 godine i 6 mjeseci ne počini novo kazneno djelo.

Općinski sud u Širokom Brijegu zakazao je ročište za dan 11.12.2017. godine na kojem će odlučiti o predloženoj kaznenopravnoj sankciji i na kojem će se optuženik izjasniti o krivnji i predloženoj kaznenopravnoj sankciji, kazao je za portal Sirokibrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info