Home Vijesti Crna kronika Zakazana ročište Željku Rupčiću, Tomislavu Bešliću i Marku Tomićo o izjašnjenju krivnje vezano za opojne droge

Zakazana ročište Željku Rupčiću, Tomislavu Bešliću i Marku Tomićo o izjašnjenju krivnje vezano za opojne droge

0
Zakazana ročište Željku Rupčiću, Tomislavu Bešliću i Marku Tomićo o izjašnjenju krivnje vezano za opojne droge

Željko Rupčić

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv Željka Rupčića (44) iz Ljubuškog, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 26.10.2017. godine.

Optužnicom ovog tužiteljstva Željko Rupčić se tereti da je dana 15.1.2017. godine u Mostaru od njemu poznate osobe, radi prodaje kupio opojnu drogu „Speed“, znajući da je kupovina i prodaja iste zakonom zabranjena. Istog dana dok je u mjestu Mostarska vrata, općina Ljubuški, upravljao vozilom, zaustavljen je od strane djelatnika PU Ljubuški. Prilikom vršenja kontrole kod optuženika je pronađena i od istog izuzeta opojna droga „Speed“, neto mase 90,120 grama, digitalna vaga i makazice, na kojima su nađeni tragovi opojne droge „Speed“.

Tomislav Bešlić

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv Tomislava Bešlića (33) iz Posušja, zbog neovlaštenog posjedovanja opojne droge.

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 8.11.2017. godine.

Tomislav Bešlić se tereti da je neovlašteno posjedovao određenu količinu opojne droge – „Amfetamin“, znajući da je posjedovanje iste zakonom zabranjeno. Opojna droga – „Amfetamin“ pronađena je kod Tomislava Bešlića kada su policijski službenici granične policije BiH, GP Gorica Grude, dana 28.4.2017. godine u mjestu Osoje, općina Posušje, zaustavili i kontrolirali vozilo sa njemačkim registarskim pločicama u kojem se nalazio optuženi. Tom prilikom od optuženika je izuzeta opojna droga i izdata mu potvrda o privremenom oduzimanju predmeta.

Marko Tomić

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv Marka Tomića (24) iz Posušja, zbog neovlaštenog posjedovanja opojne droge i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama uporabom motornog vozila.

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je predmetnu optužnicu i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 25.10.2017. godine.

Marko Tomić se tereti da je neovlašteno posjedovao određenu količinu opojne droge – „Marihuanu“, znajući da je posjedovanje iste zakonom zabranjeno. Dana 6.5.2017. godine policijski službenici granične policije BiH, GP Gorica Grude u mjestu Čitluk, općina Posušje, zaustavili su vozilo Golf 2, bez registarskih pločica, kojim je upravljao optuženi. Tom prilikom optuženi je kontroliran, te je kod istog u PVC vrećici pronađena opojna droga „Marihuana“ i utvrđeno je da vozilo kojim je upravljao nije imalo zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama uporabom motornog vozila.

“Radi boljeg razumijevanja, smatram bitnim naglasiti, da je u čl. 23 Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti F BiH, propisano kazneno djelo. Svaka osoba koja ima u posjedu ili vlasništvu vozilo u uporabi u Federaciji, na cestama ili u područjima dostupnim javnosti, dužna je pribaviti osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama, koje proizlazi iz prometnih nesreća. Ovo kazneno djelo spada u dodatno kazneno zakonodavstvo, dakle, kaznena djela propisana u ostalim zakona F BiH. Za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od 30 dana do 3 godine” – pojasnio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info