Zakazana glavna rasprava Marku Grgiću zbog izazivanja prometna nesreća sa smrtnim posljedicama

Dana 9.12.2017. godine Jospi Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao je izjavu za portal SirokiBrijeg.info vezano za predmet u kojem se Marko Grgić (21) iz Ljubuškog izjasnio da nije kriv zbog kaznenog djela Teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 2 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanja javnog prometa iz čl. 332 st. 1 KZ F BiH, gdje ga se tereti da je ugrozio javni promet posljedicom čega je jedna osoba preminula.

Slijedom toga slučaja Županijski sud u Širokom Brijegu zakazao je glavnu raspravu za dan 24.1.2018. godine. Točnije glavnu raspravu će voditi Vijeće toga suda obzirom na propisanu kaznu zatvora od najmanje jedne godine za kazneno djelo koje se optuženom stavlja na teret, što nam je danas potvrdio Aničić.

Kako smo već ranije izvijstili, Marko Grgić je 1.3.2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljao svojim vozilom BMW. Prilikom upravljanja optuženi je bio pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h. Dakle, optuženi se tereti da je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši propise i da zbog toga može izazvati opasnost za druge sudionike u prometu, i na to je pristao. Pri takvoj vožnji optuženi je ulaskom u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup. U tom trenutku na suvozačevom mjestu nalazio se V.M. koji je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo dana 18.3.2017. godine u SKB Mostar.

POVEZANE VIJESTI:

Marko Grgić se izjasnio da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe

SirokiBrijeg.info