LJUBUŠKI – Na relaciji Nevenko Barbarić i Dragan Čović, došlo je do“kratkog spoja“, saznaje se od osoba bliskih vrhu HDZ-a BiH. Da nešto ne štima između predsjednika stranke HDZ BiH i načelnika općine Ljubuški, bilo je jasno nakon održanog sastanka početkom prošlog tjedna u središnjici HDZ BiH u Mostaru. Nakon toga sastanka odnosi nisu više “idilični“, kako se to činilo nakon dolaska Dragana Čovića u travnju mjesecu 2016 godine, kada je dao podršku Nevenku Barbariću i ekipi. Svako tko prati i razumije politiku i političke odnose, tko analizira politička zbivanja, zna kako je tom podrškom Čović dao sebi autogol. Podržao je Barbarića i ekipu oko njega, iako je znao da su “proizvodnjom afera” u potpunosti srozali imidž stranke, piše portal Ljubuski.info.

Neočekivani obrat dogodio se posredovanjem utjecajnog i financijski moćnog ljubušaka Ivana Ševe, vlasnika privatnih škola i fakulteta, sada i osiguranja. U politici se ništa ne događa slučajno, ali dosta često, nevješti i nepromišljeni potezi dovode do politički teških i štetnih posljedica. Pogotovo kada se vuku pragmatični potezi pod utjecajem nekog trećeg sve zbog očuvanja finacijskih prihoda uske interesne skupine.

Bez Ljubušaka obilježena obljetnica HR HB

Potvrda narušenih odnosa i potpunog ignoriranja Nevenka Barbarića od strane Dragana Čovića dogodila se 28.8.2016.godine na 23. obljetnici osnutka Herceg Bosne u Gorici pokraj Gruda. Ovoj svečanoj manifestaciji obilježavanja dana Herceg Bosne nisu nazočili Nevenko Barbarić, načelnik općine Ljubuški i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH. predsjednik HDZ BiH Ljubuški Ante Mišetić Sova, koji je ujedno i predsjednik Županijske skupštine.Za razliku od prošle manifestacije obilježavanja 22. obljetnice Herceg Bosne, gdje su Nevenko Barbarić i Ante Mišetić Sova, bili neizostavni dio manifestacije obilježavanja HRHB. Doslovce bili su u prvim redovima.

Čović se distancira?

Sve upućuje na to da su razlozi izočnosti svečanoj sjednici mnogobrojne istrage Federalnog MUP koje “stežu obruč” oko Barbarića i ekipe iz MUP-a ŽZH. Čović ne želi imati nikakve veze s angažiranim “stražama oko njegove kuće” u Mostaru, koje mu je poslao Zoran Galić dok je još bio ravnatelj MUP-a ŽZH. Djelatnici MUP-a ZHŽ, plaćani novcem poreznih obveznika naše Županije, još uvijek čuvaju stražu oko Čovićeve obiteljske kuće.

Kako se doznaje, Dragan Čović “pere ruke” od ekipa iz Ljubuškog HDZ BiH na čelu sa Nevenkom Barbarićem.Nevenko Barbarić ovim gubi na političkoj težini, što je rezultat, prije svega, njegovog izbora suradnika, koji su ga “došli glave”. Saznaje se da i unutar članstva HDZ Ljubuški vlada nesigurnost i neizvjesnost pred predstojeće lokalne izbore, jer veći dio članstva duže vrijeme ne podržava sulude poteze Nevenka Barbarića i ekipe okupljene oko njega.

Prema informaciji iz mostarske Središnjice, Dragan Čović je odlično upoznat sa stanjem u Ljubuškom i pojedincima, koji uz Barbarića kroje politiku. Konačno je shvatio da se više ne može ovako. Podrška ovakvom radu dovela je Ljubuški u teško stanje, a lokalni HDZ BiH u velike probleme.

Čović je upoznat i s time kako Barbarićev protukandidat, prof. Ante Paponja, uživa povjerenje javnosti, kao iznimno poštena i stručna osoba. O tome su ga informirali upravo Ljubušaci, kojima je dosta upravljanja Barbarića i osoba oko njega.

Ljubuski.info