Zahvaljujući novcu iz EU, u tijeku obnova zgrade Doma zdravlja Posušje

Već neko vrijeme u tijeku je obnova zgrade Doma zdravlja Posušje u sklopu projekta energetske učinkovitosti koji zajedno provode UNDP (Razvojni program Ujedinjenih naroda) BiH i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Riječ je o tzv. utopljavanju objekta, što podrazumijeva radove na fasadi, izmjeni otvora i krova. A osim posuškog doma zdravlja u sklopu navedenog projekta, planirana je obnova još četiri objekta, zgrade domova zdravlja u Širokom Brijegu i Grudama, Osnovna škola u Sovićima – Grude te zgrada Općine Ljubuški.

Ovo je još jedna u nizu značajnijih investicija na Domu zdravlja u Posušju, u kojem je podsjećamo još krajem 2014. godine otvoreno novo krilo. Dom zdravlja dobio je 750 kvadratnih metara uređenog i opremljenog prostora, također je uređeno i novo parkiralište s novim pristupom, što je znatno olakšalo prometnu komunikaciju unutar Doma zdravlja.

Tijekom tri godine na području općine Posušje u sklopu ovog projekta obnovljena su četiri javna objekta: Osnovna škola “Ante Bruno Bušić” Rakitno, Osnovna škola “Vir”, Školski centar Posušje (sportska dvorana, srednje škole, kino, knjižnica) i Centar za socijalni rad.

Inače, projekt energetske učinkovitosti provodi se na području cijele Federacije BiH, a najveću korist od njega imaju korisnici objekata koji su obnovljeni ili će biti. Većina objekata koji su ušli u projekt starija je od 20 do 30 godina te joj je nužno renoviranje s obzirom na to da u vrijeme gradnje nisu postojali standardi izolacije kao danas.

Posušje.net