Zahrđali brod s Pecare hitno mora na remont. Ma što remont, treba ga odmah u rezalište!

ŠIROKI BRIJEG – Blamaža, sramota, katastrofa, najčešće su spominjane riječi ljubitelja nogometa u Širokom Brijegu i pristaša kluba s Pecare. Jedni su ojađeni i bespomoćno šire ruke, drugi su ljutiti, treći kritični preko svih granica:

– Zahrđali brod s Pecare hitno mora na remont. Ma što remont, treba ga odmah u rezalište, sukus je nogometnih razmišljanja većine pristaša Širokoga, nakon ispadanja protiv Birkirkare:

Zaslužen poraz

– Mislili smo da se igra i rezultat iz prve utakmice protiv malteških ribara i konobara na Pecari prošli četvrtak (1:1, pp) ne mogu ponoviti. Eto, i nisu, jer uzvrat na Malti bio je osjetno gori – dno dna. Poraz od 0:2 potpuno je zaslužen, nema tu nikakvih olakotnih okolnosti ni opravdanja.

Hm, možda će navijači promijeniti mišljenje kad se ohlade i naspavaju. Ta, bilo je i ranije teških havarija, bolnih poraza, slabih igara, pogrešaka, neoznojenih majica i svega drugoga što jedna ozbiljna profesionalna momčad kao Široki ne bi smjela prezentirati na tako značajnoj utakmici kao što je bila ova na Malti protiv Birkirkare. Nije “tuga” samo 0:2, nego su veća tuga posljedice. Musini izabranici, redom i bez iznimaka, odigrali su očajno. Autor ovih redaka vidio je slično “kilavo” izdanje Širokobriježana samo jednom – 7. srpnja 2011. u Ljubljani protiv Olimpije (0:3) na stadionu Stožice. Nakon te utakmice, ostavku je podnio tadašnji trener Mario Ćutuk. Povijest se, eto, ponovila jer u utorak je s Malte stigla vijest da je i dosadašnji trener Širokobriježana Slaven Musa podnio ostavku. Ovo je drugi Musin odlazak s Pecare. Prvi put bilo je to u proljeće prije dvije godine nakon 0:1 poraza protiv Veleža u prvenstvu, ali tada su okolnosti bile drukčije. Musa je otišao s klupe ostavivši Široki na prvom mjestu na ljestvici, te u polufinalu Kupa BiH. Musu je naslijedio Blaž Slišković (drugi put došao na Pecaru), ali do kraja sezone Široki je prokockao i prvenstvo i kup – te kao gorki šlag na neukusnu tortu, nakon 12 godina nastupa u Uefinim kupovima ostao bez Europe…

Nasljednik?

Tko će naslijediti Musu ne zna se. Imena koja se spominju više su plod bujne mašte, nego realnih pokazatelja. Ispadanjem iz Europe klub je ostao bez financijskih sredstava koja bi “kanula” u blagajnu od Uefe, pa nije realno upuštati se u ekshibicije s dovođenjem (pre)skupih trenera. A možda (ne bi bilo prvi put) se nađe trener u vlastitim redovima, što bi imalo izvjesne prednosti, kao što je poznavanje prilika u bh. nogometu, te poznavanja mana i vrlina igrača koji dijele svlačionicu na Pecari. No, traži se brza reakcija jer nakon “euroavanture” slijedi pokušaj “liječenja” na domaćoj sceni. Vremena je malo, 23. srpnja počinje novo “redizajnirano” premijerligaško prvenstvo. Široki će ugostiti Vitez…

Marko Knezović / Vecernji.ba