“Zabrinuti” SDA-ovac kakve novce SDP duguje firmi za autodizalice iz Širokog Brijega!

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH smatra da Damir Mašić i SDP umjesto pokretanja populističkih inicijativa trebaju objasniti svoju uključenost u regionalnu aferu pranja novca pod kodnim imenom Flajš.

-Mediji su obavili dokumente koji potvrđu skandaloznu činjenicu. Firma bivšeg predsjednika HDZ-a Hrvatske otkupila je najveći dug SDP-a, a onda je objavljena još šokantnija informacija. Naime, uoči prošlih općih izbora SDP je imao 198,164 KM duga prema firmi Promotiv d. o. o. iz Širokog Brijega, navode iz SDA i pitaju:

-Kakve novce može jedna politička stranka dugovati firmi za autodizalice iz Širokog Brijega? Drugo ključno pitanje je – da li SDP napadom na premijera Fadila Novalića zapravo vraća dugove svojim poslovnim partnerima iz Širokog Brijega?

Iz Kluba SDA dodaju da “s obzirom na direktnu uključenost SDP-a u regionalnu aferu pranja novca, i financijske veze sa firmom «Anaylicts experts» Ane Karamarko protiv koje organi Republike Hrvatske već vode istragu, pozivaju Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da pokrene istražne radnje i ispita sumnjive poslove SDP BiH.

Vijesti.ba