Zaboravljeni branitelji zahtjevaju žurne smjene u MUP-u ŽZH

Nakon održanih sastanaka po podružnicama udruge Zaboravljeni branitelji, održan je sastanak predsjednika podružnica UZB u ZHŽ, kojom je predsjedavao Drago Grbavac, predsjednik UZB BiH.

Na sjednici donešena jednoglasna odluka kojom se od Vlade ZHŽ na čelu s premijerom Zdenkom Ćosićem zahtjeva žurna smjena ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa.

Od Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje ravnatelja policije ZHŽ se zahtjeva smjena ravnatelja policije Milana Galića, kao i smjene načelnika Sektora uniformirane policije Milenka Madunovića i načelnika Odjela kriminalističke policije Miroslava Galića.

adašnji ministar Zdravko Boras je usmenim putem zatražio postupanje specijalne policije što je ogorčilo branitelje. Boras je zatražio intervenciju unatoč ranijem obećanju kako na branitelje nikada neće poslati policiju, koje dao prije nekoliko mjeseci u Širokom Brijegu.

Ravnatelj policije Milan Galić je izdao zapovijed specijalnim postrojbama MUP-a ZHŽ i drugih županija u F BiH (MUP HNŽ, MUP HBŽ), i uputio ih na hrvatske branitelje koji su se borili za svoju državu i postojanje institucija koje su sada zlorabljene.

Zahtjev podnose:

UZB BIH – Drago Grbavac;
UZB ZHŽ – Vlado Marušić;
UZB Grude – Zvonko Bračić;
UZB Ljubuški – Petar Ereš.
UZB Posušje – Vjekoslav Dragoja;
UZB Široki Brijeg – Vinko Banožić;

Ljubuski.net