Nakon što su Razvojačeni branitelji ŽZH pozvali svoj članove na “Valentinovo ispred zgrade Vlade ŽZH” mirno okupljanje što možete pročitati OVDJE, isto to je učinila i Udruga Zaboravljeni branitelji, a njihov poziv i priopćenje donosimo u nastavku:

DOĐITE, PREVAŽNO JE!!!

U petak će se u Širokom Brijegu održati 14. redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke koja za nas branitelje nije tek jedna u nizu.

Na toj sjednici će se odlučivati o Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članovima njihovih obitelji ŽZH. Prema najavama nekih pojedinaca bliskih vladajućoj partiji to će biti tek odrađivanje posla jer je već sve spremljeno da spomenuti zakon lagano prođe u režiji zastupnika vladajućeg HDZ-a.

Kako to već obično biva u ovakvim prilikama bit će to apsolutni privid demokratskih postignuća glede izjašnjavanja da se sve napravilo za branitelje, da je zakon najbolji mogući, da su dopustili braniteljima da se i oni izjasne, slobodno kažu što misle, da su na osnovu njihovih sugestija napravljene neke izmjene, itd, itd.

Ne tako davno bili smo takođe u istoj prostoriji u kojoj će mo se naći i u petak, na sjednici iste te Skupštine kada smo se izjašnjavali u vezi tzv. Salkinog zakona, odnosno Federalnog zakona o braniteljima i što se desilo?

U maniri najvećih totalitarnih režima bili smo tobože saslušani, a onda su vladajući donijeli unaprijed napisan tekst očitovanja na spomenuti zakon koji nije imao apsolutno nikakve veze sa onim o čemu smo mi pričali i što smo zahtijevali.Za nekoga možda šok, a za nekoga opet ne.

To su isti oni zastupnici koje narod debelo plaća za njihov avanturizam i koji kao što je tad viđeno bez trunke stida dignu ruke za ono što je partija naredila da se podrži bez obzira što je to van svake pameti i što je najgore uvjeravaju vas da je to najbolje za vas.

Isti scenarij ili možda sa minimalnim izmjenama ali definitivno sa istim rezultatom se sprema i u petak na sjednici Županijske Skupštine u Širokom Brijegu.

Prethodno je Županijski ministar branitelja „otišao po pamet“ u Sarajevo kod Federalnog ministra branitelja i naravno dogovorio modalitete donošenja i provedbe Županijskog zakona koji će kako smo već rekli biti „najbolji mogući za branitelje“.

Još jednom će nama braniteljima pokušati „obući luđačku košulju“ i to tako perfidno kako to samo oni znaju, ali to im ovaj puta nećemo dopustiti.

E pa dragi zaboravljeni branitelji dođimo u petak u Široki Brijeg mirno i dostojanstveno i ne dozvolimo da nam netko naš višegodišnji trud i muku, našu žrtvu i odricanje u jednoj sjednici prospe u vjetar i baci pod noge.Pokažimo da smo još živi i da je i dalje u nama ista ona vatra i zanos koji je započeo na Bijači i još nije prestao.

Prošli smo više sudbonosnih dana u našoj borbi, a ovo je takođe jedan od njih i budimo taj dan jedno srce i jedna duša.Ne dajmo da nam ugase naše snove koji će uz pomoć Boga koji nas nikad nije napustio biti uskoro stvarnost.Znamo da će i taj dan Bog biti s nama jer zastupamo istinu koja se ne može izglasati, niti se može utjerati.Zato ostavite taj dan sve poslove i dođite da pobjedimo zajedno.

Udruga Zaboravljeni branitelji