U nedjelju 17.11.2019. godine Zaboravljeni branitelji su se u većem broju okupili u šatoru na Bijači kako bi obavili razgovore i konzultacije oko dosadašnjeg rada i daljnjih aktivnosti.

Članstvo je upoznato s brojnim koracima i aktivnostima koje su poduzete u proteklom razdoblju s naglaskom na aktivnosti oko podnošenja Apelacije Ustavnom sudu BiH na aktualni braniteljski zakon u Federaciji.

Pravni tim je završio Apelaciju u čiji učinak su u potpunosti uvjereni svi Zaboravljeni branitelji, a u tijeku je postupak oko njenog podnošenja.

Članstvo je takođe informirano i o postupku oko donošenja Županijskog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji. Ukazano je kako županijsko Ministarstvo branitelja na nedopustiv i nasilan način, kroz ovaj zakon, želi provući odredbe iz Federalnog Zakona ne poštujući u stvarnosti istinske branitelje.

Temeljem ovih činjenica Zaboravljeni branitelji su izrazili svoje nezadovoljstvo, ali i još veću odlučnost uz obećanje kako će, i ovog puta, u još većem broju biti nazočni ispred Ministarstva branitelja u Grudama u četvrtak 21.11.2019., kada će se odlučivati o usvajanju spomenutog zakona.

Onima koji odlučuju o našim pravima poručujemo, odlučni, kao nikada do sad, ako smo stvarali povijest u ratu, stvarat ćemo je i u miru. To je naša zadaća koju ćemo odraditi do kraja bez obzira na žrtvu.

Istom prilikom nismo zaboravili na branitelje Vukovara i njihovu žrtvu, upalili smo svijeću za njih i poklonili se njihovom djelu.

Udruga Zaboravljeni branitelji