“Zaboravljeni Branitelji” demantiraju Večernji i Dnevni list

Javna glasila, Oslobođenje, Večernji list i Dnevni list su u svojim tekstovima od dana 28.07.2016 godine objavili kako su se Murat Silajdžija jedan od kreatora Rezolucije branitelja, te Selvedin Bulbul“predsjednik Saveza Branitelja“ogradili od prosvjeda i blokada graničnih prijelaza u Hercegovini od dana 27.07.2016 godine na graničnim prijelazima Bijača, Orahovlje, Crveni grm, Vinjani gornji i Doljani navodeći kako uopće ne znaju tko stoji iza tih prosvjeda nazivajući one koji huškaju borce kukavicama, te kako su nekorektni i zlonamjerni. Nadalje Murat Silajdžija navodi kako se treba svaki skup najaviti zakonski i on će se priključiti borcima u ostvarivanju njihovih zakonskih prava, navodeći kako su prosvjedi branitelja čista politička zlouporaba branitelja, dok je Selvedin Bulbul izjavio kako ne zna tko je organizirao prosvjede te kako se ograđuje od njih. U tekstovima navedenih tiskovina se također navodi kako su se krovne i temeljne udruge ogradile od prosvjeda branitelja na navedenim graničnim prijelazima.

Ništa neočekivano od navedenih glasila,poglavito od Večernjeg lista koji je praktično od osnutka Udruge Zaboravljeni Branitelji na strani jedne političke opcije i to HDZ-a BiH, i koji svojim tendencioznim tekstovima nanosi svekoliku štetu UZB, zbog čega će UZB i Večernji list uskoro završiti na nadležnom Općinskom sudu. Ipak,radi objektivnosti informiranja svekolike javnosti u BiH i inozemstvu dužni smo priopćiti kako su navedena glasila dosta objektivno prenijela događanja na prosvjedima branitelja na navedenim graničnim prijelazima dok nisu prenijeli izjave dvojice bivših članova Savjeta Branitelja Murata Silajdžije i Selvedina Bulbula. Kako su navedena javna glasila dužna priopćavati aktualne vijesti iz zemlje i inozemstva tako su isto dužni prije objavljivanja tih vijesti provjeriti sve činjenice i okolnosti u svezi izjava nekih ljudi i u kom svojstvu daju te izjave.

Radi svekolike javnosti Savjet Branitelja je dužan dostaviti na uvid u ovom demantu i odluku Savjeta Branitelja od 03.06.2016 godine kojom su Murat Silajdžija i Selvedin Bulbul isključeni iz Savjeta Branitelja na sastanku Savjeta Branitelja u Srebreniku zbog težih povreda kodeksa i pravila ponašanja Savjeta Branitelja.

DOKAZI: Odluka o isključenju Murata Silajdžije i Selvedina Bulbula iz Savjeta Branitelja.

Imajući u vidu kako je ta odluka o isključenju navedenih članova Savjeta Branitelja dostavljena i Federalnom ministarstvu za pitanja Branitelja i invalida Domovinskog rata u Sarajevu,Vladi FBiH te kako su s tom odlukom upoznati svi mediji u FBiH i BiH, to opravdano držimo kako su navedena javna glasila potpuno nepotrebno,tendenciozno i navijački prenijela izjave dvojice bivših članova Savjeta Branitelja,imputirajući Savjetu Branitelja nejedinstvo i nehomogenost što je u potpunoj suprotnosti s jedinstvom koje pokazuje Savjet Branitelja u FBiH kao i svi demobilizirani branitelji bez obzira kojoj vojnoj komponenti pripadaju,svjesni kako su se primakli svom cilju koji je artrikuliran u Rezoluciji Branitelja koja je legalna i provediva i koja će u skoro vrijeme biti implementirana i realizirana unatoč podvalama i opstrukcijama aktualne političke vlasti i javnih medija u BiH.

Izjava Murata Silajdžije kako iza svega stoji politika,odnosno kako su organizatori prosvjeda eksponenti nečije politike je samo odraz slike i prilike jednog čovjeka odnosno odraz slike i prilike farizeja čije ime Isus Krist u Novom Zavjetu spominje na 365 mjesta, a farizej je drugo ime za dvoličnjaka i licemjera koji je danas na jednoj strani a sutra ukoliko mu to bude pogodnije na drugoj.

A to kako su se tzv. “Temeljne i krovne udruge“ ogradile od prosvjeda nije vrijedno spomena imajući u vidu kako nikakav zakon o pravima branitelja ne spominje te tzv. Temeljne i krovne udruge“pa samim time to su udruge koje se svih ovih dvadesetak godina od prestanka rata na ovim prostorima kite tuđim perjem ali im to perje sve više otpada iako ih se često može vidjeti u društvu Minstrice obrane BiH Marine Pendeš. Dragana Čovića, Salke Bukvarevića ili Marinka Čavare koji im širom otvaraju vrata dok im običan puk i branitelji psuju majku ili sve po spisku.

Stoga vi koji pišete tekstove za navedena glasila a mahom se svi kunete u objektivnost i istinito prenošenje informacija ubuduće provjerite tko i u kom svojstvu piše neka priopćenja pa ih onda kao takva i prenesite jer ćete time sebi uštedjeti ugled koji je odavno poljuljan zbog tendencioznosti,neobjektivnosti i kukavičluka koji su vam u vaše usijane glave usadili vaši mentori poput Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića ili Joze Pavkovića.

A poradi objektivnosti također prenesite kako nikakva moć a niti sila neće moći zaustaviti demobilizirane branitelje, najčasnije sinove države BiH koju su stvorili na svojoj krvi i suzama,te na krvi i suzama svojih najbližih od kojih mnogi nisu dočekali svoje sinove s ratišta, dok su mnogi digli ruku na sebe, a upravo dok ovo pišem dobivam informaciju kako je jedan naš član Udruge Zaboravljeni Branitelji Podružnica Grude digao ruku na sebe, pa upravo zbog njega i tisuće drugih koji žele opravdati njegov život a ujedno i svoj život pišem ovaj tekst.

Isto tako poradi objektivnosti izvještavanja svekolike javnosti poručite svojim nalogodavcima protiv kojih niste u stanju dići svoj glas jer ste kukavice kupljene i potkupljene za razliku od nas Zaboravljenih i demobiliziranih branitelja kako im vrijeme za realizaciju rezolucije branitelja sve brže istječe poput pijeska iz pješčanog sata a to vrijeme je kao sudbina na karti života upisano: 01.08.2016 u 12,oo h (ponedjeljak), a dotle nek nam je Bog svima na pomoći.

Vlado Marušić kontakt osoba savjeta Branitelja u FBiH