Širokobriježani su na prvu pobjedu čekali pet kola, zbog čega je na Pecari zavladala lagana panika, no pobjeda protiv Čelika nagovijestila je bolje dane, a sada Branka Karačića i društvo čeka i nešto lakši raspored…, barem na papiru.

Vitez i Sloboda s Pecare su odnijeli po bod, zatim je Željezničar na Grbavici otkinuo tri, da bi drugo poluvrijeme u remiju sa Zrinjskim ohrabrilo za Čelik, gdje je Luka Menalo pogodio za prvo ovosezonsko slavlje. Nije tada u sastavu zbog kartona bilo iskusnog Wagnera, no sada se, ohrabren pobjedom s Bilinog polja, vraća u tim…

– Atmosfera je definitivno bolja nego prije, rekao nam je Brazilac pa dodao: Napokon smo pobijedili, iako nismo odigrali kako znamo, ali najvažnija su nam bila ta tri boda.

Slijedi gostovanje Krupe u Širokom, zatim na red dolazi utakmica u Doboj Kaknju pa domaći okršaj s Metallegheom. Zasigurno su to lakše utakmice od onih uvodnih, ali Brazilac ističe da opuštanje može odvesti u neželjenom smjeru.

– Ne doživljavam te utakmice kao lakši raspored. Liga se smanjila, svi žele bodove, a Krupa dobro igra. Tek su ušli u Ligu, motivirani su pa vjerujem da nas očekuje zanimljiva, dobra utakmica na Pecari.

Optimizam se nazire ali pomalo sramežljivo, u čemu je stvar?

– Gledajući dosadašnje utakmice, nikako nismo uspijevali sastaviti dva dobra poluvremena. Kako smo u ovim posljednjim utakmicama bolji bili u nastavcima utakmica, jasno je da problem nije u fizičkoj spremi. Do naših glava je, a to je s obzirom na neočekivano rano ispadanje iz Europe i sve što je uslijedilo donekle i shvatljivo.

Slaven Nikšić / Dnevni-list.ba